Londen / Serpentine Pavilion 2018

Frida Escobeda (38) uit Mexico maakt dit jaar het Serpentine Pavilion. Zij is hiermee de jongste ontwerper ooit die het tijdelijke paviljoen in Kensington Gardens ontwerpt.

Zij is de achttiende architect op rij die het jaarlijkse paviljoen ontwerpt. Escobeda krijgt hiermee de kans om haar eerste project in het Verenigd Koninkrijk te ontwerpen. Hiermee treedt ze in de voetstappen van Toyo Ito, Zaha Hadid, Frank gehry en Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa of SANAA.


Geïnspireerd door de meridiaanlijn van de Royal Observatory in Greenwich in Londen, wordt Escobedo’s voorstel beschreven als een ‘atmosferische binnenplaats-gebaseerde’ structuur die een ‘subtiel samenspel van licht, water en geometrie benut’. Het paviljoen wordt opgebouwd uit een rooster van cementdakpannen die de uitkijk op het park verandert in een levendige waas van groen en blauw.

Het paviljoen zal twee rechthoekige volumes gepositioneerd in een hoek bevatten, evenals een Celosia, een traditionele plant, die veel voorkomt in de Mexicaanse architectuur.

 

www.serpentinegalleries.org