Groensafari langs ‘Tiny Forests’ in Utrecht [VIDEO]

Inverde organiseert op woensdag 15 mei 209 een groensafari langs Tiny Forests in Utrecht. Deze kleine lapjes wildernis duiken op in steeds meer steden, overal ter wereld. Ze hebben een verrassend positieve impact op biodiversiteit én ze brengen mensen samen.

 


In Nederland is pionier Daan Bleichrodt al jaren bezig met Tiny Forests. Hij werd zelf opgeleid door Shubhendu Sharma, de uitvinder van Tiny Forests. Hij neemt ons een hele dag met de fiets mee op sleeptouw door Utrecht. U bezoekt drie prachtige Tiny Forests in verschillende groeifases. Zo komt u alles te weten over Tiny Forests en hoe u ze moet aanleggen.

Daan Bleichrodt is projectontwikkelaar bij IVN, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Op zijn initiatief werd in Nederland het eerste Tiny Forest van Europa geplant. IVN wil zo voor 2021 minimaal honderd minibosjes realiseren. Daan is geïnspireerd door de positieve effecten van de natuur op de gezondheid, het welzijn en de creativiteit van de mens, en in het bijzonder van kinderen. Daan’s missie is om het contact tussen natuur en kinderen voor de komende generaties te waarborgen.

 

Meer info: Inverde