www.meetvisie.be

Leica iCON iCR70 Robotic Totalstation, de perfecte oplossing voor u!

In de nieuwe CG Concept XTRA brochure over nieuwe technologieën hebben we een interview met Sven, gebruiker van de Leica iCON iCR70 robotic totalstation.


CG Concept vakmagazine voor de professionele groensector: Leica iCON iCR70 Robotic Totalstation
www.meetvisie.be

Makkelijk in gebruik

Vic: Dag Sven, m’n eerste vraag: Hoe gemakkelijk is het gebruik met de Leica iCON iCR70 totalstation?

Sven: Ik vind de Leica software zeer eenvoudig in gebruik, waardoor iedereen met het programma kan werken. Mijn ervaring (lesgeven hierin) leert me dat de meesten, na slechts drie opmetingen gedaan te hebben, met het programma kunnen werken, en ze het inmeten en uitzetten als erg prettig ervaren.

Efficiëntie – tijdwinst

Vic: Kan je ongeveer zeggen hoeveel efficiëntie – tijdwinst een Leica totalstation oplevert ?

Sven: De tijdwinst is echt enorm, meer dan ik in eerste instantie had verwacht! Ik werkte vroeger nog met jalons en rolmeter, daarna met een total station met twee personen en nu volledig alleen. Waar we vroeger een dag nodig hadden om een kleine tuin (250 m²) op te meten, zit ik nu op 1 á 2 uurtjes. Bij grotere tuinen is het efficiëntie – tijdwinst zelfs nog groter. Vroeger moesten we dergelijke projecten soms aan een landmeter geven. Bij het opmeten van een binnenruimte in huizen heb ik ook de tijd kunnen halveren.

Voorkom fouten

Vic: Werk je nu beter door alles 1 op 1 digitaal in te meten?

Sven: De foutenlast is echt enorm naar beneden gegaan. Nu kan men tot op 3 mm nauwkeurig meten, waar dat vroeger om meerdere centimeters ging! Dat bespaart een hoop geld!

Alles op 1 (digitale) plaats

Vic: Hoe ervaar je de connectie met een 2D/3D-tekenprogramma?

Sven: Ik werk zelf met Vectorworks, maar praktisch elk tekenprogramma is te gebruiken hoor. Je kunt zeer eenvoudig exporteren naar een .dxf en .txt bestand. Dat bestand is gemakkelijk in je tekenprogramma te brengen en je kunt direct beginnen te tekenen. Die TXT-file gebruik ik voornamelijk om een terrein modulatie te maken. Gemakkelijk om hoogte of een ID-kenmerk aan te geven. Voor uitzetten kan men importeren via DXF, dan heb je meteen de hele tekening in je Leica Totalstation zitten, erg overzichtelijk!

Kortom: Het is echt de moeite waard om te investeren in goede apparatuur, Meetvisie heeft mij hierin uitstekend geadviseerd en bieden goede service voor en na de aankoop!

Meetvisie BV
Stationsstraat 121a
2910 Essen (Noord Antwerpen)
T +32 3 272 4700
[email protected]

www.meetvisie.be