La FEUILLERIE / PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen aanwezig zijn op de 70ste editie van de Plantendagen met zeldzame en collectieplanten op 23 en 24 april 2022 in La Feuillerie in Celles. Gedurende deze lente editie worden vooral de Klimplanten in de kijker gezet.

Samen met bomen, heesters, vaste planten, bloembollen, siergrassen, coniferen, rozen, fruitbomen, waterplanten, inheemse planten, eenjarige planten, biologische zaden … zullen de Klimplanten in de kijker worden gezet . De aankleding van een muur, afrastering, pergola, prieeltje, een dode boom… , alle redenen om deze op een harmonieuse manier te gebruiken, een ware verrukking. De klassiekers, zoals : Clematis, Kamperfoelie, Blauwe regen, Klimrozen …z ullen in een ruim assortiment van oude en nieuwe varieteiten aangeboden worden. Minder bekende soorten zoals Actinidia (Kiwi met kleine vruchten), Akebia, Campsis, klim Hortensia, Schizophragma, Trachelospermum (Toscaanse jasmijn) … maken deel uit van prettige ontdekkingen.


Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd. Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

www.lafeuillerie.be