Tree Worker – opleidingstraject tot professioneel boomverzorger

Inverde start in januari 2020 met een nieuwe opleiding Tree Worker in Leuven en Meise. Tijdens het opleidingstraject Tree Worker krijg je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het certificaat van European Tree Worker (ETW-Climbing) te behalen.

De opleiding wordt gegeven door doorgewinterde boomverzorgers en gastdocenten die experts zijn in hun vakgebied. De theorie volg je in een mix van live contactmomenten en webinars. Voor de praktijklessen werk je in kleine groepjes van 9, 6 of zelfs 4 cursisten per instructeur, afhankelijk van het onderwerp. Tijdens de opleiding kan je een stage doen. Tijdens je stage wordt je nauw opgevolgd door je begeleider én je krijgt bij afloop van je stage een verhelderende evaluatie. Je stageplaats kan je zelf regelen, maar dat hoeft niet. Inverde helpt je graag een handje. Na één jaar opleiding kan je aan de slag als professioneel boomverzorger. Je kan zelfs tijdens de opleiding al starten als zelfstandige (in bijberoep). En na minimum één jaar terreinervaring ben je klaar voor het (onafhankelijke) ETW-examen.


Alle lessen worden aangepast aan de geldende maatregelen. Zo worden lessen in een klaslokaal volwaardig vervangen door digitale kennisoverdracht en online trefmomenten. Excursies vinden steeds plaats. In kleinere groepen wanneer dat noodzakelijk is.

Op donderdag 10 december 2020 is er een gratis online infosessie over de opleiding. Inschrijven voor de infosessie kunt u hier.

Alle informatie over de opleiding vindt u op de website van Inverde.