Connecting Nature Impact Summit in Genk

De Connecting Nature Impact Summit, die plaatsheeft op 28 en 29 april in Thor Park Genk, brengt een breed scala aan lokale, regionale en internationale deelnemers samen om te tonen hoe op de natuur gebaseerde oplossingen een positieve impact kunnen hebben voor stedelijke omgevingen en de bescherming van de biodiversiteit.

Toegang tot de natuur in onze steden is nog nooit zo belangrijk geweest. Stadsbewoners hebben zich massaal tot de natuur gewend en toegang tot de natuur ter plaatse is een essentiële hulpbron. Natuur en natuurlijke omgevingen bieden ook veel diensten en oplossingen, van het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van burgers tot het aanpakken van hedendaagse (stedelijke) problemen zoals overstromingen, temperatuurbeheersing en luchtvervuiling. Hoe ontwikkelen steden inclusieve, op de natuur gebaseerde strategieën, die meerdere voordelen bieden voor burgers, biodiversiteit en de klimaatverandering aanpakken, en belangrijker nog, hoe leg je het bewijs vast dat investeringen in de natuur ondersteunt?De ‘Connecting Nature Impact Summit, Genk‘ sluit vijf jaar onderzoek en innovatie af van het door de EU gefinancierde Connecting Nature-project, een project met meer dan 30 partners dat resulteerde in de implementatie van grootschalige Nature-based Solutions in 10 Europese steden en een wereldwijd programma voor capaciteitsopbouw “Urban by Nature”. De top zal innovatieve resultaten en ervaringen presenteren die overdraagbaar zijn aan beleidsmakers, planners, ontwerpers, bedrijven, ondernemers en gemeenschappen over de hele wereld.

 

• ‘Thinking with nature’ verkent de impact van Nature Based Solutions op verschillende beleidsniveaus; over de impact op klimaatbestendigheid; enzovoort.

• ‘Building with nature’ richt zich op het vertalen van ideeën in de praktijk. Het kijkt naar het ontwerp- en ontwikkelproces, van het definiëren van een project tot het ontwerp- en ontwikkelproces. De integrale aanpak die nodig is vanwege het gelaagde karakter van Nature Based Solutions heeft impact op de organisatie van een stadsbestuur.

• ‘Leven met de natuur’ gaat over bestuur, gemeenschappen en rentmeesterschap van de natuur en natuurlijke omgevingen. Het gaat om de impact van Nature Based Solutions op de betrokken buurten en burgers.

Bekijk hier het volledige programma.