STIHL MSA 300 / De krachtigste professionele accukettingzaag

Met de nieuwe MSA 300 introduceert STIHL de krachtigste accukettingzaag op de markt. De MSA 300 komt tegemoet aan de hoge eisen die gebruikers stellen aan ergonomie, robuustheid en duurzaamheid. Daarmee is de machine geschikt voor professioneel gebruik bij land- en tuinbouw, gemeentediensten en bosbouw.

De nieuwe STIHL MSA 300 is op dit moment de krachtigste accukettingzaag op de markt met een maximale kettingsnelheid van 30 m/s. Met drie bedrijfsmodi kan de kettingzaag de meest diverse opdrachten aan: bomen vellen, takken verwijderen, stammen inkorten of hout voor houtconstructies zagen. De MSA 300 is standaard uitgerust met het STIHL Light 04 zaagblad en de STIHL 325” RS PRO zaagketting. Bovendien weet de machine zich te onderscheiden door haar lage geluidsniveau.


Een blikvanger is de elektronische bedieningscockpit met led-display voor keuze uit drie bedrijfsmodi. Dankzij die grote led-indicator heeft de gebruiker op elk ogenblik een goed overzicht op alle belangrijke informatie over de status van de kettingzaag. De ingebouwde koelluchtfilter beschermt de motor en de elektronica voor een lange levensduur.

Ook op het vlak van arbeidscomfort scoort de MSA 300 hoge punten: het antivibratiesysteem beperkt de overdracht van trillingen en spaart zo de krachten van de gebruiker. Vertrouwde kenmerken zoals de zijdelingse kettingspanner en de verliesveilige moeren staan garant voor een snelle kettingwissel.

De MSA 300 is standaard uitgerust met een regelbare oliepomp. Zo kan het oliedebiet bij eenvoudige werken, zoals takken verwijderen, tot een minimum beperkt worden. Bij veeleisende opdrachten, bijvoorbeeld bomen vellen, garandeert het maximale oliedebiet op zijn beurt uitstekende zaagprestaties. In de uitvoering MSA 300 C-O wijst een actieve led-aanduiding de gebruiker erop wanneer er te weinig olie is. De kettingolie kan eenvoudiger dan ooit bijgevuld worden via de gereedschapsloze tankdop van het oliereservoir.

Langdurige power

Zijn energie haalt de MSA 300 bij voorkeur uit de nieuw ontwikkelde AP 500 S accu van het STIHL AP systeem. De innovatieve Power Laminate-technologie van deze accu levert een opmerkelijk hoge energie-inhoud en een laag gewicht op. Daarnaast maakt ze dubbel zoveel laadcycli mogelijk. Dat geeft de accu een duidelijk langere levensduur dan de gebruikelijke lithium-ion-accu’s.

De nieuwe accu maakt deel uit van het STIHL AP accusysteem voor professionele gebruikers dat ook bij vocht en regen kan gebruikt worden. Naast de nieuwe professionele accukettingzaag bestaat deze reeks uit nog 30 andere machines voor de meest diverse toepassingen, onder andere accu’s, ruggedragen accu’s met een verschillende energiecapaciteit en diverse laders.

stihl.be