Kruidentuin van de toekomst

In het kader van Leeuwarden 2018, Culturele Hoofdstad van Europa wil De Kruidhof te Buitenpost (Friesland) de ‘Kruidentuin van de Toekomst’ realiseren.

De Kruidhof is de botanische tuin met de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa en kent een rijke historie van meer dan 80 jaar. In de Kruidhof zijn 17 thematuinen rondom de kruiden te zien en te beleven, maar geen daarvan vertegenwoordigt een toekomstbeeld, het aspect van de tijd die nog komen gaat.


Tien tuinontwerpers van |het ontwerp instituut| hebben, gesteund door enkele theoretische colleges van Saskia de Wit en Jelle Breuker drie voorstellen voor de ‘Hortus herbam futuro’ uitgewerkt. Ze zijn op zoek gegaan naar de betekenis van de kruidentuin van de toekomst en met name de vormgeving en de veruiterlijking daarvan. Vervolgens werd deze informatie omgezet in drie concepten, die elk een bepaald aspect uitvergroten.
 Uit de drie aangeleverde concepten zal er één worden uitgekozen die vervolgens door de groep ontwerpers, ‘Atelier Nartav 10’ wordt uitgewerkt om tot een definitief ontwerp te komen dat gerealiseerd zal worden en in 2018 in volwassenheid te zien zal zijn.

De volgende ontwerpers participeerden: Greta Bäcker, Mariëtte van Hees, Jennie Schuiling, Linda van Schagen, Rixt Langeveld, Irene Visser, Ben van Schaik, Arjan Sikkema, Marcel Bellert en Matthias Meuleman. Begeleider was Michel Lafaille.

U kunt de drie schetsontwerpen gratis in digitale vorm aanvragen via [email protected]