Omheining © Jadimex

Klimaatneutrale houtleverancier Jadimex is klaar voor de toekomst

“Als we overal op aarde opteren voor verantwoord bosbeheer, dan zal zowel de mens als het milieu daar wel bij varen.” Zo weerklinkt het steeds luider. Een veelbelovende stelling die hout snijdt en de wereld vervult met hoop.

Iedereen is bekend met de wereldwijde schaarste aan grondstoffen door de gezondheidscrisis. Hout staat ook op die lijst. Maar bij Jadimex stelt zich dat probleem niet. “Reeds lang geleden zijn wij ons beginnen wapenen tegen dergelijke situaties, met onze eigen productie in Roemenië en een aankoopspreiding bij diverse zagerijen”, stelt Roderik Vandervennet, technisch commercieel verantwoordelijke.


Eigen thermo-essen

Waar men bij Jadimex ook al geruime tijd aandacht voor heeft is de milieuproblematiek en de klimaatopwarming. En men zet dan ook volop in om in die strijd een ecologisch steentje bij te dragen.

“Als duurzaam alternatief voor tropisch hardhout hebben we thermisch gemodificeerd essen met een eigen kwaliteitslabel.”

Met het merk Jadiwood landt het bedrijf duidelijk tussen duurzaamheidsklasse 2 en 1. Duurzaamheidsklasse 2 wordt dan ook gegarandeerd. Dit mag je interpreteren als een engagement, deze houtproducent en groothandel in hout verbindt er zich aldus toe dat de productie en verwerking van a tot z voldoet aan de hoogste standaard.

Jadimex, klimaatneutrale houtleverancier biedt thermisch gemodificeerd essen met een eigen kwaliteitslabel.
Bijgebouw © Jadimex

Laat de natuur ademen

In Europa, Groot-Brittannië en Amerika is het inmiddels bewezen dat verantwoord bosbeheer zorgt voor 10 % aangroei van de groenvoorziening op aarde. Of hoe men door zuurstof en ademruimte te geven, wonderen kan doen voor de natuur. Met andere woorden: een bos dat gebruikt wordt, is een bos dat beschermd wordt!

Nu is het de uitdaging voor de internationale gemeenschap om te helpen dit ook waar te maken in het tropisch regenwoud. Op 23 juli 2019 kondigde de Europese Commissie alvast een bemoedigend actieplan aan. De EU wil wereldwijd de ontbossing tegengaan en heeft de ambitie om bossen op een duurzame en verantwoorde manier te herstellen. En dit kan men bij Jadimex volledig onderschrijven.

Innovatief kliksysteem

Het begrip ‘circulair bouwen’ ligt tegenwoordig ook op ieders lippen. Bij Jadimex schuilt de oplossing in twee exclusieve bevestigingssystemen voor houten gevelbekleding. Dat laat perfect toe om bij renovatie of verbouwing om zowel het innovatieve kliksysteem als de beplanking te hergebruiken.

Jadeco is een tand- en groefsysteem voor gesloten houtbekleding zonder tussenvoeg. Jadifix is een blind kliksysteem voor houtbekleding met open voeg. Voor wie houdt van strak wonen.

Jadimex, klimaatneutrale houtleverancier biedt thermisch gemodificeerd essen met een eigen kwaliteitslabel.
Terras © Jadimex

Online shopping

Zoals overal zet de digitalisering zich verder door bij Jadimex in Lovenjoel, leverancier van kwalitatief en duurzaam hout voor tuinomheiningen, terras, carport, pergola en gevel. “De komende maanden pakken we uit met een handige en innovatieve webshop om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.” Iets om naar uit te kijken, vinden wij.

Jadimex
Tiensesteenweg 225 – 3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)
Tel. 016/461 961 – Fax. 016/460 935
[email protected]www.jadimex.be

Ontdek het Jaarboek voor de Belgische Groensector

De CG Annual 2022 brengt de uitdagingen en oplossingen rond het klimaatvraagstuk in kaart, specifiek voor de Belgische groensector. Een vooraanstaande uitgave die een helder beeld geeft van de belangrijkste toeleveranciers en spelers in onze sector.