JO Beau / Vol-automatisch stronken frezen

Stronken uitfrezen wil zeggen dat er gedurende langere tijd repetitieve handelingen uitgevoerd worden om telkens de freesschijf te laten zakken en heen en weer te bewegen. Jo Beau automatiseerde dit met de nieuwe B37-110.

De nieuwe stronkenfrees is voorzien van een 37 pk sterke Vanguard EFI benzinemotor die de machine van voldoende vermogen voorziet. De brede rupsen maken ook moeilijker bereikbare plekken toegankelijk. De machine heeft een totale breedte van 74 centimeter zodat ook in kleinere tuinen met beperkte toegang gewerkt kan worden. De werkbreedte bedraagt 110 centimeter.


Bij het frezen beweegt het toestel automatisch over de stronk heen en weer en naar gelang de hardheid van de stronk kan de bediener ervoor kiezen om de freesschijf zowel links als rechts automatisch 2,5 cm te laten zakken. Dit verhoogt aanzienlijk de werksnelheid. De speciaal ontwikkelde ‘GrinDisc™’, voorzien van 12 Greenteeth 900-serie beitels geeft de boomstronkfrees extra vermogen voor een nog beter resultaat.