© Frank McKenna

Oase Living Water: Opgelet voor blauwalg

Water in het straatbeeld is mooi en verfrissend in de zomer. De zon en de hitte kunnen echter voor heel wat problemen zorgen waardoor steden en gemeenten fonteinen en andere waterpartijen stil moeten leggen. Werk proactief en voorkom moeilijkheden al vanaf de installatie.


Blauwalg was de voorbije zomer niet weg te denken uit het nieuws. Zwemvijvers werden gesloten en er werden waarschuwingen uitgestuurd over kanalen en waterwegen. Maar ook in kleine vijvers en decoratieve waterpartijen was het opletten geblazen voor cyanobacteriën. De giftige stoffen die vrijkomen kunnen schadelijk zijn voor mens en dier. Deze en andere ongemakken kunnen echter voorkomen worden volgens Ralf Zehner, directeur van OASE.

“Blauwalgen en andere ziektekiemen in stilstaand water zijn niet nieuw maar komen nu veelvuldiger voor door extremere temperaturen en vooral lange, hete periodes. Het is belangrijk voor de groenondernemer dat hij van bij de aanleg hiermee rekening houdt en de nodige zuiveringsinstallaties aanbrengt.

Er bestaan sterke en efficiënte UVC-voorzuiveringsapparaten die duurzaam en ecologisch zijn. En dat voor alle doelgroepen: van particuliere tuineigenaars tot openbare werken voor steden en gemeenten.”

Blauwalg OASE Living Water zwemvijver decoratieve waterpartijen fonteinen kanalen waterwegen vijvers cyanobacterie giftig groenondernemer tuinaanlegger tuinaanleg tuinen CG Concept Jaarboek 2020
© Vlad Hilitanu

>> www.oase-livingwater.com