Jaarboek Europese Landschapsarchitectuur: dien projecten in

Landscape Architecture Europe (LAE) lanceert een oproep voor Europese landschapsarchitecten om hun beste projecten in te dienen voor de zesde editie van het jaarboek over de Europese landschapsarhitectuur.
Care, create and act waren de drie ontwerpthema’s die in de vijfde editie van deze boekenreeks als fundamenteel voor landschapsarchitectuur werden geïdentificeerd. De zesde editie bouwt voort op deze aanpak. LAE wil, met de steun van de International Federation of Landscape Architecture (IFLA Europe), nagaan hoe landschapsarchitecten vandaag in Europa werken en ontwerpen om het leven op deze planeet te ondersteunen. Het moet gaan om landschapsarchitecturale projecten of studies waaraan een of meer Europese ontwerpers hebben gewerkt, gerealiseerd tussen 1 januari 2017 en 31 december 2019, en met als opdrachtgever een publieke instelling, een NGO of een bedrijf. Elk bureau kan maximaal drie projecten indienen. Ook landschappelijke studies met betrekking tot klimaatadaptatie, energietransitie, stadsvernieuwing, infrastructuur enzovoort komen in aanmerking.

Projecten kunnen ingediend worden tot 17 april 2020. Stuur je plannen en projecten in via de website.


Een onafhankelijke jury zal de projecten beoordelen. De jury bestaat uit Jandirk Hoekstra, (NL), Daia Stutz, S2L (CH), Varpu Mikola, Nomaji (FIN), Catarina Raposo, BALDIOS (P) en Luka Javornik, Studio AKKA (SLO). De uitgave is gepland voor midden 2021.