Husqvarna-robotmaaiers met virtuele grenstechnologie

Husqvarna lanceert de EPOS-technologie, een virtuele grenstechnologie die gebruikt wordt voor professionele robotmaaiers. Deze vernieuwde technologie biedt een satellietgebaseerde oplossing voor een nieuwe serie professionele Husqvarna Automower® robotmaaiers.


In 2019 introduceerde Husqvarna zijn eerste robotmaaiers met vierwielaandrijving, waarmee residentiële en professionele gebruikers terrein met een helling tot 70 % kunnen onderhouden – een belangrijke stap in het professionele segment. Als volgende stap introduceert Husqvarna de EPOS-technologie, een uiterst precies satellietnavigatiesysteem – tot op 2-3 centimeter nauwkeurig. Het creëert virtuele grenzen voor professionele robotmaaiers. De EPOS-technologie opent mogelijkheden voor terreinen die van oudsher een uitdaging vormden voor robotmaaiers, bijvoorbeeld gebied met harde oppervlakken of een gebied dat vaak opnieuw wordt ingericht.

Professionele Husqvarna-robotmaaiers met Husqvarna EPOS zijn compatibel met Husqvarna Fleet Services, een digitaal beheersysteem van het machinepark. Zo wordt het beheer van grote gazons en groene ruimten eenvoudiger, flexibeler en efficiënter dan ooit tevoren.

Meer weten? www.husqvarna.com

Husqvarna CG Concept robotmaaiers groenvoorzieningen