Het voorjaarsnummer van CG Concept is er!

Deze week verschijnt editie 1-2020 van CG Concept met meer dan 80 pagina’s boordevol groenaanleg, buitenruimte en urbanisme. Ontdek hier de thema’s van deze editie!


In dit voorjaarsnummer van CG Concept stellen we een aantal bekroonde realisaties voor van de jaarlijkse wedstrijd ‘Groene Lente’, georganiseerd door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG). We besteden daarnaast ook aandacht aan de drie ‘klimaatrobuuste daktuinen’ die momenteel in Antwerpen worden aangelegd en verlaten het klassieke tuinpad voor het project ‘Toekomsttuinen’ van het Kenniscentrum tuin+.

Op de tuinpagina’s komen we terug op de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer 2019-2020’ met een portret van tuinaannemer Johan Scheerens, die goud won in de categorie ‘Groen kleurt’ met een tuin in Roeselare. In de plantenrubriek focussen we op de allergene waarde van planten. Als men bedenkt dat 10 tot 20 procent van de mensen allergisch is voor stuifmeel of pollen, dan is dat op zijn minst opmerkelijk. Zeker bij de selectie van bomen en planten in publieke parken, zou daaraan meer aandacht moeten worden besteed.

Het Dossier XTRA is ten slotte helemaal gewijd aan de nieuwste generatie robotmaaiers en zeroturn-grasmaaiers, die nu ook in de professionele groenwereld steeds verder oprukken. Terreinen van meer dan 10.000 m², forse hellingen, steeds krachtiger batterijen, … voor elk probleem wordt tegenwoordig een oplossing aangeboden.

Dit en veel meer lees je in editie 1 2020 van CG Concept. Bestel nu deze editie of neem een abonnement op CG Concept en geniet van vele voordelen!

We wensen u veel inspiratie en kijk- en leesgenot.