De eerste CG Concept van 2021 is er!

Het voorjaarsnummer van CG Concept valt deze week in de brievenbus! Met in deze editie meer dan 80 pagina’s boordevol groenaanleg, buitenruimte en urbanisme. Haal ‘m nu in huis!


Terwijl we nog altijd zuchten onder het juk van het coronavirus, denken we toch al aan de toekomst. In deze eerste editie van CG Concept van 2021 gaan we uitgebreid in op het thema ‘ruimte maken voor water’, en stellen we een aantal boeiende groenprojecten voor die elk op hun manier reageren op de uitdagingen ten gevolge van de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande waterproblemen.

Dit ontdek je in het nieuwe CG Concept Magazine

? De drie laureaten van de jaarlijkse wedstrijd Openbaargroen Awards van de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG).
? Twee fantastische openbare projecten die geselecteerd werden voor het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw in Nederland: het Waterplan voor Antwerpen van De Urbanisten & het nieuwe stadsbos in Eindhoven door DELVA Landscape Architecture & Urbanism.
? Ontwerp en aanleg van een nieuwe, duurzame universiteitscampus in Nancy.
? Drie vergroeningsprojecten in de gevangenissen van Hasselt, Brugge en Leuven-Centraal.
? De stadstuin in Heverlee van de Antwerpse Studio k als voorbeeld van een kleine, natuurlijke tuin.
? Een uitgebreid bomenhoofdstuk naar aanleiding van het nieuwe boek ‘De juiste boom voor elke tuin’ van prof. Martin Hermy.

En veel meer!

In het dossier XTRA gaan we dieper in op het thema ‘infiltratie‘. We bespreken diverse initiatieven en methoden om hemelwater te laten infiltreren, op te vangen en/of te hergebruiken.

» Mis deze editie niet, bestel ‘m nu!

De eerste editie van CG Concept van 2021 is er! Hét vakmagazine voor de professionele groensector. Met info over groenaanleg, buitenruimte en urbanisme.