Handboek voor de watervriendelijke tuin / De klimaatverandering in de achtertuin

Tuinbezitters kunnen meer doen om wateroverlast na hoosbuien of gevolgen van langdurige droogte en hitte te beperken. Met slimme en simpele aanpassingen aan de tuin heeft extremer weer minder impact.

Het ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin’ wil tuincentra helpen hun miljoenen bezoekers te informeren, inspireren en te activeren. Het handboek geeft 19 tips met uitgebreide uitleg om de maatregelen uit te voeren. De tips staan op losse infobladen die klanten mee kunnen nemen om thuis met de maatregelen aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld zorgen voor een gezonde bodem en voor meer schaduw, welke planten te gebruiken en hoe dus beter water op te vangen. Daarnaast adviseert het boek over presentaties in de tuincentra en over het aangaan van samenwerkingen tussen waterschappen, gemeenten en bedrijfsleven op lokaal niveau.
Het Handboek is een uitgave van Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling, atelier GROENBLAUW en Tuinbranche Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Stichting RIONED, STOWA en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.
U kunt Het Handboek voor de watervriendelijke tuin gratis downloaden op de site van STOWA.