© Groensoft

Groensoft, administratiesoftware voor kleine en middelgrote tuinaannemers

Offertes en facturen worden nog heel vaak op een bijna ambachtelijke manier gemaakt. Wie het als groenprofessional professioneler wil, kan terecht bij de administratiesoftware voor professionele tuinaannemers van Groensoft.


Groensoft werd specifiek voor de groensector ontwikkeld en voldoet aan alle administratieve noden. Zo is er, bijvoorbeeld, een zeer uitgebreide plantenlijst met meer dan 16.000 planten, dit dankzij de koppeling met GreenSupply. Groensoft zorgt er ook voor dat er een gerichte voor- en nacalculatie kan worden uitgevoerd. Zo ziet de gebruiker hoe rendabel projecten echt zijn. Dit kan door de registratie van de gebruikte machines, verbruikte materialen en gepresteerde uren in de mobiele Time App.

Een gekend probleem is de dubbele invoering van gegevens. Niet zo bij Groensoft. Hier voor je slechts één keer de gegevens in en vervolgens keren deze terug in alle aspecten van het pakket. Alle gemaakte offertes en facturen, verstuurde brieven of e-mails, foto’s, plannen, enzovoort worden automatisch gelinkt op klant- en projectniveau. Nog een voordeel: de software werkt volledig in de Cloud. Hierdoor kan je als gebruiker altijd en overal inloggen in het pakket en zijn jouw gegevens steeds beschikbaar. Dit zowel op Windows als Mac.

Groensoft bevat tal van modules die voor vele gebruikers van grote waarde zijn. Denk daarbij aan projectopvolging, vorderingsstaten en de module ‘onderhoud’, waarbij alle periodieke onderhoudswerken bijgehouden worden.

Dankzij de module ‘import coda-bestanden’ worden betalingen automatisch afgepunt in het pakket. Ook het inscannen en doorsturen van facturen naar de boekhouder is verleden tijd. Groensoft koppelt met quasi alle boekhoudpakketten en dit voor zowel aan- als verkoopfacturen.

Een en ander betekent niet dat bestaande bestanden waardeloos zijn geworden. Het enige wat moet gebeuren is het gebruiksklaar maken van het softwarepakket en net daarvoor beschikt Groensoft over een eigen team dat alles opvolgt en aanpast.

Overigens: als het bedrijft groeit, groeit Groensoft automatisch mee. Het is immers mogelijk om op elk moment snel en efficiënt extra gebruikers en modules toe te voegen.

Om alles vlot te laten verlopen, is er de nodige begeleiding. Daarom stelt Groensoft eigen lesgevers ter beschikking, die zorgen voor een opleiding en begeleiding op maat. Verder is de helpdesk elke werkdag beschikbaar voor begeleiding en ondersteuning.

Wie meer wil weten, kan een gratis persoonlijke demonstratie aanvragen op www.groensoft.be/demo.