Groensculptuurfestival in Nieuwpoort

Het Groensculptuurfestival in Nieuwpoort van 6 juli tot 30 september 2018 belooft een kleurrijke variatie te zijn van bloemen, water, plant-mozaïeken en beeldsculpturen verwerkt tot één bloemenzee.   

Sinds februari is men volop bezig met de voorbereiding van dit sculptuurfestival. Eerst werd er in de Justus Van Clichthovenstraat een tijdelijke serre opgetrokken. Midden juni werd gestart met de opbouw van het bloementapijt dat in totaal 10.000 eenjarige plantjes telt en 2300 m2 groot is. Ook de fonteinen van het Kaaiplein maken deel uit van het geheel.


Het thema van dit Groensculptuurfestival is de zee. Er werden voornamelijk figuren van vissen, meeuwen, dolfijnen en zeemeerminnen gemaakt. De figuur van Neptunus is met zijn 5 meter de grootste. In de twaalf constructies komen tot 50.000 plantjes. ‘s Avonds zorgt een lichtspektakel voor sfeerrijke beelden.

Nieuwpoort is ook geselecteerd voor een internationale bebloemingscompetitie ‘Communities in Bloom’. Deze zomer komen juryleden uit verschillende landen naar Nieuwpoort om het Groensculptuurfestival te boordelen. Vijf jaar geleden won Nieuwpoort die wedstrijd.

www.nieuwpoort.be