©studiopsg.be

Groen leesplezier: CG Concept editie 4-2023 is er!

De eindejaarsperiode schikt zich prima om wat extra tijd te nemen om te lezen. Om u te herbronnen, te laten inspireren en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. CG Concept draagt alvast zijn steentje bij met een gloednieuw magazine boordevol boeiende lectuur.

Inrichting van de openbare ruimte

We nemen een kijkje bij een Waalse en Vlaamse gemeente en ontdekken we hoe zij stadsvernieuwing en vergroening in hun centrum vormgeven. En met welke innovatieve ideeën komen kwekers en tuinprofessionals voor de dag om onze steden groener en klimaatbestendiger te maken? Ook de Belgische Federatie Groenvoorzieners (BFG) wijdt daar een heel artikel aan. Ze benadrukt de noodzaak om jongeren te blijven aantrekken om hovenier te worden. De federatie neemt daarin een trekkersrol op, door wedstrijden voor jonge tuiniers in opleiding te organiseren.


Groeninspiratie

Boomkwekerijen Van den Berk voegt een ‘nieuwe’ boom toe aan haar assortiment. Die kan gemeentelijke groenbeheerders heel wat hoofdpijn besparen. Wilt u ‘nieuwe’ bomen goed laten wortelen en windbestendig fixeren, dan helpt tuinarchitect Lizzy Heylen u op weg met het gebruik van boompalen.

Cor van Gelderen is zoals u weet een groot fan van schaduwplanten. Hij wijdde er zelfs een heel boek aan dat in oktober van de drukpers rolde. Maak kennis met deze nieuwe publicatie en zijn passie voor schaduwminnende planten in CG Concept editie 4-2023.

Natuurlijk laten we u ook uitgebreid kennis maken met de winnaars van de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’. In de volgende edities van CG Concept breien we daar zeker nog een vervolg aan.

Trends en nieuwigheden

In onze rubriek ‘Machines’ stellen we u de nieuwste toestellen en handige technologische snufjes voor. Praktisch en tijdbesparend maar ook milieuvriendelijk en duurzaam.

XTRA: Kwaliteit van de buitenruimte

Vergeet ook CG Concept XTRA niet te lezen. Daarin is er veel aandacht voor de kwaliteit van onze buitenruimte. U leert enkele professionals beter kennen die er een indrukwekkende referentielijst op na houden. Verdiep u met VVOG in de wereld onder onze voeten, want daar ligt de basis voor levendig bovengronds groen.