Groen in de Bouw / Studiereis A63 Bordeaux-Biarritz

Groen in de Bouw organiseert van donderdag 26 tot zaterdag 28 september een studiereis naar Bordeaux met als onderwerp de ecologische werken uitgevoerd bij de verbreding van de autosnelweg A63 van Bordeaux naar Biarritz en de blauwgroene dooradering in Bordeaux.

Door het toenemende verkeer op de snelweg A63, ook gekend als de Autoroute de la Côte Basque, waren ingrijpende werken onvermijdelijk. Naast aanpassingen aan de op- en afritten moest de snelweg ook verbreed worden. Over meer dan 60 km gaat men van 2×2 naar 2×3 rijvakken. Dit heeft natuurlijk een ecologische impact die men via natuurtechnische milieubouw probeert te verminderen.


Naast uitgebreide beplantingswerken worden heel wat technische natuurondersteunende werken uitgevoerd. Om er maar een paar te noemen: ecoducten, wildtunnels en vistrappen. Maar ook de verplaatsing van kleine waterlopen en het compenseren van verloren gegane natuur zijn in het lastenboek opgenomen.

 

Blauwgroene dooradering

De gemeente Bègles maakt deel uit van het samenwerkingsverband Bordeaux Métropole. Nieuwe wijken worden ontwikkeld volgens de laatste stedenbouwkundige inzichten.

Les Sècheries kan men best omschrijven als een bewoond park, waar architectuur en natuur verstrengeld zijn tot een mooie landschappelijke ruimte. Dit betekent: een verscheidenheid aan woningen, gemeenschappelijke ruimtes en een overvloed aan groen. Kortom een groen dorp in de stad.

Ecowijk Terre Sud is een ecologische wijk aangelegd op natte gronden met aandacht voor de natuur. Voor de groenzones van het project wordt er gebruik gemaakt van inheemse beplanting waardoor onderhoud tot een minimum kan herleid worden

Info

Deze studietrip staat open voor alle geïnteresseerden. Inschrijven kan tot maandag 2 september 2019.

Deelname prijs bedraagt: € 450 per persoon, exclusief BTW.

Meer info: Groenindebouw