Erik Boterdaele genomineerd voor internationale kwekersprijs

De internationale sierteeltorganisatie AIPH heeft negen kanshebbers bekendgemaakt voor de internationale kwekersprijs International Grower of the Year 2017. Daarbij ook de Belgische kwekerij Erik Boterdaele.

Boterdaele is een van de vier genomineerden in de categorie ’Leverbare planten en bomen’. In die categorie heeft Boterdaele concurrentie van de Nederlandse Boomkwekerij Ebben, de Engelse kwekerij The Bransford Webbs Plant Company en het Chinese bedrijf Gui Zhou Miaofu Urban Horticulture.


De winnaars van de International Grower of the Year 2017 worden bekendgemaakt op 24 januari 2017 tijdens de IPM in Duitsland.

Erik Boterdaele nam in 2000 het bedrijf over van zijn vader en teelt vooral Hebe, Aucuba en Euonymus in grotere maten. Op de 1 ha serre en 3 ha openlucht kweekt hij jaarlijks 500.000 planten per jaar, die vooral bestemd zijn voor Belgische en Nederlandse groothandels, tuincentra, cash & carry’s en ook afgenomen worden door klanten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
In 2014 werd hij reeds verkozen tot Belgisch sierteler van het jaar.

 

siertelervan2014-product

www.boterdaele.be