Floraliën Gent verrast dit jaar met De Groene Zesdaagse

Tussen 4 en 9 mei 2021 biedt Floraliën onder de noemer ‘De Groene Zesdaagse’ een uiteenlopend aanbod aan online workshops, interessante tips & tricks, talks van experts en een hybride event in open lucht voor zij die graag de natuur intrekken.

In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker. Daarom legt Floraliën, dat uitgesteld is tot volgend jaar, dit jaar de nadruk op de sierteeltsector, biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid.


Floraliën roept iedereen op om mee te doen aan de #bloemenjacht, zoals de populaire berenzoektocht die de eerste lockdown onze kinderen het huis uit lokte. Maak het daarom zo aangenaam mogelijk voor de buurtbewoners en de kinderen en zet een bloem/plant buiten of aan het raam. Nog beter, plan met je buren om samen je straat op te fleuren met planten en bloemen!

#bloemenjacht is een oproep om de wandeling in de buurt en met de kindjes leuker en aangenamer te maken. Op die manier fleurt de straat op en is het voor de iedereen plezant om op #bloemenjacht te gaan.

De leukste creaties kunnen een florale prijs winnen. Tussen 4 en 9 mei wordt er dagelijks een winnaar gekozen. Deel jouw foto met #bloemenjacht #DG6D #floralien!

Bekijk hier het volledige programma van De Groene Zesdaagse.