Boek / Green Obsession, Trees Towards Cities, Humans Towards Forests [VIDEO]

De Italiaanse architect Stefano Boeri is bekend geworden van zijn ‘beboste gebouwen, zoals het Bosco Verticale in Milaan en recent het Palazzo Verde in Antwerpen. Het nieuwe boek “Green Obsession, Trees Towards Cities, Humans Towards Forests” schetst de lange weg die Stefano Boeri Architetti (SBA) de afgelopen vijftien jaar heeft afgelegd in de zoektocht naar de herdefiniëring van de relatie tussen stad en natuur.

Het doel van het boek is om de processen en de complexiteit te schetsen bij het zoeken naar een nieuw soort stedenbouw, vragen op te werpen en nieuwe scenario’s te openen over de relatie tussen de mens en de levende natuur. Green Obsession biedt, aan de hand van diverse projecten van Boeri, een pad dat bewandeld moet worden, een paradigmaverschuiving om een stem te geven aan de ecologische transitie. Het is essentieel om samen op te treden als leden van de wereldwijde gemeenschap met een gedeelde strategie en om steden te zien als groene katalysatoren, waarmee het tijdperk van een nieuwe alliantie tussen natuur en stad wordt geopend.


In het boek geven diverse auteurs, waaronder Emanuele Coccia, Laura Gatti, Jane Goodall, Cecil Konijnendijk en vele anderen, hun visie op het werk van Boeri.

Lees hier een uitgebreide bespreking van het boek.

Het boek is uitgegeven door Actar Publishers.