©Boomkwekerij De Bruyn

Diversiteit en passie, hand in hand bij Boomkwekerij De Bruyn

De klimaatverandering is momenteel een veelbesproken thema. De natuur, mens en dier dienen nieuwe vormen aan te nemen om zich weerbaar te maken tegen deze extreme weersomstandigheden. Bomen kunnen hier een grote bijdrage leveren en moeten centraal staan bij het oplossingsgericht denken. 

Thierry De Bruyn was zich hier al langer bewust van en zet reeds 30 jaar in op diversiteit. Hierdoor bestrijden vogels, bijen en vlinders op een natuurlijke manier ziekten en plagen op zijn boomkwekerij. Door deze verscheidenheid toe te passen, ontstaat ook een gezonde bodemstructuur en is het gebruik van pesticiden en fungiciden al meer dan 10 jaar niet meer van toepassing.


Bomen kunnen een grote bijdrage leveren aan het weerbaar maken van onze buitenruimte tegen de klimaatverandering en moeten centraal staan bij het oplossingsgericht denken. 

Daarnaast worden de banen tussen de bomen met gras- en bloemenzaad ingezaaid.  Deze werkwijze kan verder toegepast worden op kleinere schaal. Zo is het aan te raden om in parken, openbare ruimten en particuliere tuinen verder in te zetten op goed doordachte en diverse plantenkeuze om ook daar de natuur een handje te helpen. Het uitsluiten van het gebruik van giftige stoffen zal een boost betekenen voor de biodiversiteit. Op deze manier doet de natuur zijn werk. 
 
Door een ruim assortiment op te kweken kan men bij De Bruyn goed inspelen op de behoeftes van de soorten. De ervaring leert welke variëteiten op welke plaats toegepast kunnen worden, rekening houdend met het huidige klimaat.  

Door de aanplant van bomen wordt een betere leefomgeving gecreëerd in de stad. Bomen hebben een filterende werking en zorgen zo voor een positief effect op de luchtkwaliteit. Ook bieden zij vele voordelen voor de mentale en fysieke gezondheid van de mens, brengen ze groen in het leven en zorgen zij voor koelte en verfrissing gedurende extreme hitte.  

Bomen kunnen een grote bijdrage leveren aan het weerbaar maken van onze buitenruimte tegen de klimaatverandering en moeten centraal staan bij het oplossingsgericht denken. 
©Boomkwekerij De Bruyn

De passie en overtuiging van Thierry De Bruyn hebben ervoor gezorgd dat boomkwekerij De Bruyn uitgegroeid is tot één van de meest soortenrijke boomkwekerijen van de Benelux.

Er werd een mooie selectie gemaakt van klimaatwaardige soorten in de vorm van een brochure.  Deze kan u aanvragen via de website van Boomkwekerij De Bruyn (boomkwekerij-debruyn.com)

Samen met innoverende ontwerpers, vakbekwame uitvoerders en aangepaste bomen kan er vorm gegeven worden aan de groene ruimten van morgen.