Dit zijn de winnaars van de Landscape Institute Awards 2021

Landschapsontwerpen die een antwoord bieden op de prangende problemen van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit behoren tot de winnaars van de Britse Landscape Institute Awards 2021.

De succesvolle projecten zijn onder meer de Beijing Forestry University, die is bekroond met Excellence in Landscape Design voor de Guangzhou Ecological Belt, die acht watervallen heeft beschermd, 10 kleine waterkrachtcentrales heeft ontmanteld, 16 vogelhabitats heeft hersteld en 42 waterbronnen heeft beschermd.Guangzhou Ecological Belt Master Plan and Implementation – Guangzhou Urban Planning & Design Survey Research Institute

Andere winnaars zijn projecten die het mentale en fysieke welzijn na de Covid-19-pandemie bevorderden. Oxhey Park in Watford, bekroond met de prijs voor uitmuntendheid in volksgezondheid en welzijn, moedigt inclusieve fysieke activiteiten aan om zwaarlijvigheid in de gemeenschap aan te pakken – met enkele van de beste sportfaciliteiten in het land. De ontwikkeling breidde zich uit tot groene ruimten en trok meerdere soorten vleermuizen en vogels aan die de nieuw aangeplante habitats zullen bewonen.


Oxhey Activity Park – Southern Green Ltd

Professionele dienstverlener ARUP won de prestigieuze Landscape Innovation Award voor zijn rapport over Meanwhile Use-projecten in Londen. Deze ontwerpen nemen vervallen en onderbenutte gebouwen en ruimtes in de stad en herbestemmen ze als overgangsprojecten, zoals betaalbare werkruimten voor lokale creatievelingen, die de lokale gemeenschappen ten goede komen voordat ze opnieuw worden ontwikkeld.


Meanwhile Use London – ARUP and GLA

“Bijna elk project omvat ook een vorm van rewilding, die we zo hard nodig hebben om de huidige biodiversiteitscrisis aan te pakken. Deze projecten moeten worden gebruikt als lichtende voorbeelden van wat gebruikelijk zou moeten zijn in alle toekomstige landschapsprojecten”, aldus Jane Findlay, Landscape Institute President.

 


Rectory Lane Cemetery – from Dead Space to Living Place – Friends of St Peter’s Great Berkhamsted

 

Trumpington Meadows Country Park – Terence O’Rourke, Wildlife Trust BCN, Grosvenor and USS

Beelden: Courtesy of the Landscape Institute

Bekijk hier de volledige lijst van winnaars.