in-lite outdoor lighting bij het tropische Kontiki Beach Resort Curaçao

In-lite verlegt grenzen met Kontiki Beach Resort Curaçao

Op het tropische Kontiki Beach Resort Curaçao waan je je ’s avonds in een tropisch paradijs. Het complete buitenterrein is verlicht met 12V led armaturen van in-lite die strategisch ingetekend en geïnstalleerd zijn door de lighting designers van in-lite LAB.


Genieten van verlichting in tropische sferen

Wie vakantie viert op Kontiki Beach Resort Curaçao wordt nu getrakteerd op een unieke lichtbeleving. In dit project laat in-lite zien dat er geen limiet zit aan de mogelijkheden van 12V verlichting. Het rijkelijk aanwezige groen rondom de vakantiehuisjes is nu ook ’s avonds perfect te bewonderen dankzij het bijzonder natuurgetrouwe licht van in-lite. Ook zorgt de verlichting ervoor dat de gasten ’s avonds veilig gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

Van lichtplan naar lichtervaring

De lichtdesigners van in-lite LAB zijn het brein achter deze imposante lichtbeleving. In het lichtplan zijn maar liefst 25 SMART HUB-150 transformators verwerkt die samen meer dam 3 kilometer 12V grondkabel van stroom voorzien. Op dit kabelnetwerk zijn 1.479 armaturen aangesloten die volledig geautomatiseerd inschakelen zodra de zon onder is gegaan. De installatie van dit immense project is door twee man in één week uitgevoerd met een minimale impact op de bestaande omgeving. In tegenstelling tot verlichting op basis van 230V hoeft de 12V grondkabel van in-lite niet op 60cm diepte ingegraven te worden waardoor de installatie veel sneller te realiseren is.

Een met de natuur

In de keuze voor de verlichting is gekozen voor armaturen die opgaan in de prachtige tropische beplanting rondom de bungalows. Er is rijkelijk gebruik gemaakt van diverse SCOPE buitenspots die met handige accessoires bijvoorbeeld in bomen zijn gemonteerd om voorbijgangers niet te verblinden. Tussen de struiken en de lagere beplanting langs de paden zijn opvallende SWAY armaturen geïnstalleerd. Deze opvallende neerwaarts schijnende armaturen steken subtiel boven de tropische planten uit en wiegen mee in de wind.

Langer genieten

Door de juiste combinaties te maken in armaturen die naast sfeer ook gericht zijn op functionaliteit ontstaat een opvallende schaduwwerking die structuur en diepte geeft aan de rijkelijk aanwezige natuur. De bijzondere lichtervaring levert het Kontiki Beach Resort bovendien extra gratis exposure op. Het hotelmanagement stelt dat sinds de installatie er steeds meer avondfoto’s verschijnen op Instagram. Mensen blijven ook veel langer buiten onder het genot van een drankje te genieten van de magische avondbeleving.

Meer info:

www.in-lite.comin-lite LAB

Kontiki Beach Resort Curaçao