Spoorpark Tilburg wint ELCA Green Award 2021

Het Spoorpark Tilburg en de firma Brouwers Groenaannemers uit het Nederlandse De Moer winnen de ELCA Green Award 2021. Dat werd bekendgemaakt op de vakbeurs Paysalia in het Franse Lyon.

 


ELCA, de European Landscape Contractors Association, is de Europese koepelorganisatie van de beroepsverenigingen van groenondernemers. De ELCA Green Award is een tweejaarlijkse competitie om het levende groen dat groenprofessionals realiseren onder de aandacht te brengen. Dit keer was het thema ‘het groene park’. Voor de competitie kon elk land één project indienen.

Spoorpark Tilburg

De Nederlandse inzending ‘Spoorpark Tilburg’, gerealiseerd door Brouwers Groenaannmers kaapte de eerste prijs weg.

Het Spoorpark op het voormalige Van Gend & Loos-terrein is door de Tilburgers zelf bedacht. Het terrein is 10 ha groot en daarmee het grootste burgerinitiatief van Nederland. Het park biedt ruimte voor sport en beweging met onder meer een skatebaan en een beachvolleybalveld, een stadscamping en scoutinggroep, een waterspeelplein, kunst en een T-huis waar je na een parkwandeling wat kunt drinken en eten. Dit wordt gecombineerd met veel groen, onder meer een bloemenweide, een langgerekt helofytenfilter en een vasteplantentuin.

Lees hier het officiële persbericht.