CIVA / Rondetafel over de uitdagingen van de landschapsarchietctuur

CIVA organiseert op donderdag 9 februari om 19.00 uur in Brussel een rondetafel ‘Buyssens en het Antropoceen – De uitdagingen van de landschapsarchitectuur – actuele vraagstukken en visies.’

Geconfronteerd met de complexe uitdagingen van het Antropoceen is de tentoonstelling Picturesque over Jules Buyssens het startpunt voor een brede reflectie op het beroep van landschapsarchitect in de 21ste eeuw.


Wat zijn, meer dan een eeuw na de wereld waarin Buyssens actief is, de uitdagingen van de landschapsarchitectuur in het licht van de klimaatverandering, de biodiversiteitscrisis, de mobiliteitsrevolutie? Welke nieuwe vormen van samenwerking tussen disciplines moeten worden geïnitieerd om blijvende antwoorden te bieden op de ondervonden problemen? Wat zijn de opleidingsuitdagingen? Het werk van Buyssens en de vele weerklank die het oproept, is een gelegenheid om de huidige praktijken in vraag te stellen en na te denken over de manier waarop het beroep zichzelf opnieuw uitvindt in het tijdperk van het Antropoceen.

Naar aanleiding van een reflectie onder leiding van Jean Noël Capart, wisselen verschillende actoren op het gebied van het landschap van gedachten over de complexe vragen die de praktijkbeoefenaars moeten beantwoorden, maar ook en vooral om toekomstige visies identificeren en nieuwe manieren van handelen overwegen.

Met medewerking van Björn Bracke (Blikveld), Jean Noël Capart (Comité René Pechère), Roselyne de Lestrange (UCLouvain), Axel Demonty (Bruxelles Environnement), Aymeric Francqui (Latour & Petit), Johan Huybrechts (Sweco), Didier Moray (ABAJP-BVTL), Florence Provost (Bruxelles Environnement), Marie-Hélène Quoirin (Arpayge), Ann Voets (IFLA-Europe, CRMS-KCML), Luc Wallays (OMGEVING).

Meer info: CIVA