©Boomkwekerij Willaert

Boomkwekerij Willaert blijft groeien: “Vernieuwen om nog beter te doen”

Volgens het zogenaamde ‘Ruimterapport’ heeft Vlaanderen meer tuinen dan bos. Concreet gaat het om 2,5 miljoen tuinen op een oppervlakte van liefst 150 000 ha! Het is dus zaak om te zorgen voor een kwalitatieve invulling ten bate van mens en milieu. En dat is een kluifje naar de hand van Boomkwekerij Willaert.

Boomkwekerij Willaert zag het levenslicht in 1964. Met de hoofdzetel in Roeselare en een afdeling in Oudsbergen, betreft het hier een prominente speler op de markt. Deze boomkwekerij en groothandel heeft een zeer uitgebreid aanbod en scoort opperbest qua beschikbaarheid. Bijzondere troeven: de plantenkennis en het advies op hoog niveau. Dat weet men in de professionele sector best te smaken, en Willaert mag dan ook het sympathieke credo claimen: licht op groen!


Boomkwekerij Willaert blinkt uit op het vlak van plantenkennis en advies op hoog niveau;
©Boomkwekerij Willaert

Hoog in het vaandel

Bestuurders Rudy Vannevel en Els Willaert, sinds 1999 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Boomkwekerij Willaert, hebben als streefdoel: blijven groeien en continu vernieuwen om nog beter te doen. Door de jaren heen specialiseerde Willaert zich in een uitgebreid assortiment aan tuinplanten van uitzonderlijke kwaliteit. Een proces waarbij men exclusiviteit en oog voor nieuwe tendensen steevast hoog in het vaandel draagt.

“Wij vermarkten alles wat groeit en bloeit in de tuin. Met ruim 30 jaar knowhow en ervaring hebben we meer dan 5000 verschillende variëteiten in huis. De hele tuinsector van dienst zijn, dat is onze drijfveer.”

Vandaag en morgen

Toekomstgericht denken en duurzaamheid vormen de belangrijke agendapunten. Met het MPS-label hebben we een jaarlijkse onderscheiding in duurzaam ondernemen, waarbij de focus ligt op kwaliteitscontrole en efficiëntie naar klanten en leveranciers toe. Maar oog voor de toekomst vergt ook aandacht voor uitbreiding. Zo werkt de derde generatie reeds mee in het bedrijf en is de toekomst verzekerd. Momenteel wordt de site van 12 hectare in Roeselare uitgebreid. Wie weet wat de toekomst nog voor moois in petto heeft…

Vruchten plukken

Dit voortdurend streven naar innovatie heeft zijn vruchten afgeworpen. Vandaag kan Willaert immers beschouwd worden als één van Europa’s meest toonaangevende boomkwekerijen, uitgerust met een heuse Cash & Carry-afdeling. Bovendien verschaft men werkgelegenheid aan zo’n 115 medewerkers. Een succesverhaal waar men enthousiast verder blijft aan schrijven.

Sterke logistiek

“Dankzij een perfect uitgekiend logistiek proces kunnen we onze activiteiten onderbrengen in sterke afdelingen: tuinaanleg, tuincentrum en Cash & Carry – elk gekenmerkt door specifieke noden en eisen – vormen de kern van het Willaert gebeuren.

“Daarnaast maken ook openbare besturen en studiebureaus deel uit van onze portefeuille.”

Logistiek gebruiksgemak vertaalt zich naar:

  • een uitgebreide keuze van zo’n 3000 soorten op onze cash&carry, alles zorgvuldig alfabetisch gerangschikt, van vaste planten tot zwaardere bomen
  • een overzichtelijke webshop enkel toegankelijk voor professionelen
  • evenementen zoals de Digitale herfst en Digitale lente (vroeger Karrendagen), waar je terechtkan voor efficiënt stockbeheer. “Op een paar uur tijd kan de klant een volledige keuze maken of een lot reserveren dat later wordt aangeleverd.”
  • eigen transportdienst (op werf, specifiek leveringsadres,…)
  • mogelijkheid tot kiezen van bomen op de kwekerij

Boomkwekerij Willaert
Hazegoedweg 5, 8800 Roeselare
tél. +32(0)51/24 13 44
[email protected]

www.willaert.be

Plantenassortiment Boomkwekerij Willaert
©Boomkwekerij Willaert

Tekst: Patrick Retour