Brussel / Daniël Ost in het Egmont Paleis [VIDEO]

Voor de 6de zomereditie wordt op de erekoer van het Egmontpaleis bloemenkunst in de kijker gezet. De bloemenkunstenaar Daniël Ost creëert er met zijn team een windhoos aan positieve energie. Een spiraalvormige bamboeconstructie wordt omringd door meer dan 1000 planten, de Imperata cylindrica “Red Baron” of ook wel Japans bloedgras genoemd.

Gelegen tussen het prachtige parkje aan de Zavel en het Egmontpark, geïnspireerd op de Engelse tuinen met een aantal exotische bomen en planten, krijgt de koer van het Egmontpaleis haar eigen vegetale kunstinstallatie.


Daniël Ost is mondiaal actief en heeft ook een speciale band met het Verre Oosten en meer bepaald met Japan. Dit komt tot uiting in de gebruikte materialen, zoals de zwarte kiezels, en technieken, waarbij de bamboestokken volgens een oude Japanse techniek worden gesplitst – overigens een waar monnikenwerk – en via een wikkeldraad rond een metalen constructie gebonden. Zijn creaties ademen raffinement, perfectionisme, drang naar schoonheid en spirituele rust uit. Dit is ook hier, in dit “nationaal boeket”, terug te vinden. 

De vegetale installatie is gratis te bezoeken t.e.m. 31 augustus van 12 tot 18u, gesloten tijdens het weekend.

 

 

Meer weten?
Diplomatie.belgium