GroenTechniek Holland \ Elf innovaties genomineerd

De elf opvallendste innovaties zijn genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs die wordt uitgereikt op GroenTechniek Holland van 12 tot 14 september in Biddinghuizen.

“Elektrisch, duurzaam en een verbetering qua arbeidsomstandigheden, dat zijn de opvallende trends in de innovaties”, aldus de vakjury die elf innovaties heeft genomineerd voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier. Op de derde editie van Nederlands grootste vakbeurs lanceren ruim 150 fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. De vakjury beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn.


 

1. Andreas Stihl NV – iMow Team robotmaaier

Een team van kleine, lichte, efficiënte en flexibele robotmaaiers met intelligente software, waardoor meerdere machines gelijktijdig en autonoom grote grasvelden van meer dan 4.000 m2 professioneel kunnen onderhouden. 

 

2. Aspen & Agealube Benelux (GVG Oliehandel) – Aspen D, hernieuwbare en schone dieselbrandstof

Dieselbrandstof die jarenlang houdbaar is en voor 90% is geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen, waardoor de broeikasgassen met tenminste 50% worden gereduceerd t.o.v. diesel gemaakt van fossiele grondstoffen.

 

3. DCM Nederland – O2 natuurgras

Dit milieuvriendelijke concept met lage CO2-footprint brengt sportgrasvelden op hoger kwaliteitsniveau en zorgt dat een natuurgrassportveld 300 uur kan worden bespeeld, waarbij grasbezetting, vlakheid en waterafvoer wordt gegarandeerd voor 10 jaar.

 

4. Frisian Motors – FM-170 zero turn maaier

Eerste volledig elektrische zero turn maaier met twee elektromotoren direct op het maaidek en met onderhoudsvrije AGM-accu’s, afkomstig van een goede Nederlandse pionier.

 

5. Heatweed Technologies GmbH – Invasieve soorten reductie programma

Webbased management systeem dat toegang geeft tot wetenschappelijk bewezen methoden om beruchte, woekerende, invasieve plantensoorten die ernstige schade aanrichten aan hun omgeving te beheersen of uit te roeien. 

 

6. Husqvarna Nederland BV – Husqvarna Rider Collect

Nieuw concept wendbare, compacte, comfortabele frontmaaier met opvang, met vijzeltechniek ACTech om gras te transporteren van maaidek naar vangbak en met hogere capaciteit, laag geluidsniveau, perfect maaibeeld en minder kans op verstopping. 

 

7. Jean Heybroek BV – De Toro TimeCutterR MyRideR

Wendbare, snelle en eenvoudig te bedienen zero turn maaier met comfortabel MyRideR geveerd besturingsplatform dat op ongelijk terrein beschermt tegen schokken en trillen. 

 

8. Matador BV – Matador M-@TRAC Power Pack 2-wielig elektrisch

Volledig elektrische 14 Pk één-assige Power Pack als energiebron voor machines en maaiers, zonder CO2 uitstoot, fluisterstil met traploos regelbare links- en rechtsdraaiende PTO en in hoogte verstelbare omkeerbare bedieningsarm. 

 

9. Ramm BV- Oeliatec Mollen ArtiflexR

Eerste onkruidbestrijdingsvoertuig dat met kokende waterdruppels CO2 neutraal werkt, geluidsarm is en zonder roetuitstoot doordat de modulerende boiler in staat is op biodiesel op basis van plantaardige oliën te verbranden. Multifunctioneel en duurzaam concept met elektrische aandrijving (ook van de pompen) en met lange werkduur (8 uur). 

 

10. Ufkes Greentec BV – Greentec CHEETAH 30/80

Flexibele, compacte, lichte houtversnipperaar met hoge capaciteit en met combitrechter, een verstelbare bodem waardoor er zowel met een kraan als met de hand ingevoerd kan worden. De versnipperaar is samen met de kraan gebouwd op een aanhangwagenonderstel, weegt minder dan 3.500 kg en mag achter een bedrijfsauto met B-rijbewijs worden vervoerd.

 

11. Van der Haege BV – Köppl Compakt-Easy E met Köppl eDrive

Hydrostatisch aangedreven werktuigdrager zonder verbrandingsmotor maar met Köppl eDrive, een 48-Volt optimale accuaandrijving voor werktuigen en hydrostatische rijaandrijving, met laag geluidsniveau en eenvoudige bediening. 

 

www.groentechniekholland.nl