Bosch en Gardena lanceren Power for All

De Power for All-alliantie die is opgericht door Bosch en Gardena, stelt consumenten in staat om Bosch-technologie 18 V-batterijen te gebruiken voor een breed scala aan huishoudelijke, doe-het-zelf- en tuinproducten van verschillende merken. Aan Robert Bosch Power Tools en Gardena zijn al Gloria, Emmaljunga, Wagner, Rapid toegevoegd. De alliantie moet worden versterkt met andere merken.

Met dezelfde accu kan de eindklant verschillende doe-het-zelf- of tuingereedschap van verschillende merken gebruiken. Deze samenwerking is een reactie op die van Metabo “Cordless Alliance System” sinds twee jaar.


De Power for All-alliantie, gesloten tussen Bosch en Gardena, omvat al andere leden: Gloria (tuinieren), Emmaljunga (kinderopvang, kinderwagens voor kinderen), Wagner (draagbaar gereedschap om te schilderen), Rapid Tools (bevestigingsgereedschap en klinken). De alliantie is gebaseerd op de 18 volt batterijtechnologie van Bosch.

Bosch blijft tot 2007 achterwaartse compatibiliteit garanderen, wat belangrijk is voor gebruikers. Meer dan 20 miljoen Bosch 18 volt-accu’s voor doe-het-zelvers en tuingereedschap, die al op de markt zijn, blijven compatibel als de bijbehorende laders. Vanaf het volgende tuinseizoen zet Gardena zijn volledige assortiment van 18 volt batterijproducten om naar het Power for All-systeem.

powerforall-alliance.com