STIHL en Brover Bedrijfswagenrichting lanceren unieke totaaloplossing

De trend om duurzamer te gaan werken door het gebruik van accumachines brengt wel wat uitdagingen met zich mee. Want waar kan je de accu’s opladen? Hoe lang kan je er mee werken? Is er nog wel voldoende autonomie? Voor die vragen bieden STIHL en Brover Bedrijfswagenrichting nu een oplossing: de Zeliox.

De Zeliox is een high-end oplossing voor stroomvoorziening op locatie. Volgens Ivo Dekkers, Commercieel Directeur bij Brover Bedrijfswageninrichting, is het “een schone en geluidloze energiebron zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien kan je op verschillende manieren bijladen, bijvoorbeeld via zonnepanelen of tijdens het autorijden.” De Zeliox is er in verschillende vermogensklassen en is dus bruikbaar voor zowel grote als kleinere stroomverbruikers.


Tommy Nagtegaal, business developer bij STIHL, legt uit wat de voordelen voor de klant zijn. “De Zeliox in combinatie met Brovers expertise in bedrijfswageninrichting zorgt ervoor dat wij nu een totaaloplossing kunnen bieden op het gebied van werken met STIHL accugereedschappen en tegelijkertijd de professionele gebruiker kunnen ondersteunen en adviseren in duurzaam werken en alles wat daarbij komt kijken. Opdrachtgevers kunnen hun bedrijfswagen compleet op maat laten inrichten met ons gereedschap. En dankzij de Zeliox zorgen we ervoor dat deze professionele gebruikers nooit meer tussentijds met de auto terug moeten naar hun vaste standplaats om batterijen te wisselen of bij te laden. Ze kunnen hierdoor dus een volledige dag werken met de STIHL accumachines ongeacht de stroombehoefte. Door een optimale inrichting van de bedrijfswagens blijven STIHL machines verzorgd en beschermd en hebben ze daardoor een langere levensduur. Ook veiligheid en gezondheid van de eindgebruiker wordt standaard meegenomen in het concept.”

Inmiddels zijn Dolmans Landscaping en Vaessen Hoveniers tevreden ervaringsdeskundigen die gebruik maken van dit innovatieve partnership. Ook Staatsbosbeheer (Nederland) heeft ervoor gekozen om zich te laten adviseren door zowel Brover als STIHL, door een pilootproject op te zetten waarbij de accuproducten van STIHL door Brover optimaal in de bedrijfswagen werden verwerkt, en de ingebouwde Zeliox voor een continue stroomvoorziening zorgt.

Innovatie
Naast de samenwerking tussen STIHL en Brover op het gebied van de Zeliox en bedrijfswageninrichting, werken de beide bedrijven ook samen aan de ontwikkeling van de SHED (Solar Harvesting Energy Device) waarvan het eerste prototype recent werd voorgesteld. Door het gebruik van de SHED wordt de door STIHL ontwikkelde iMOW® robotmaaier voorzien van zonne-energie. Deze energie wordt opgeslagen in de Zeliox. Vervolgens kan het laadstation dat is gekoppeld aan de SHED de iMOW® opladen. Deze techniek maakt de SHED het meest innovatieve en duurzame oplaadstation.

Jamie de Vries, Product Specialist iMOW® bij STIHL geeft aan dat de ontwikkeling van de SHED erg belangrijk is voor het volautomatisch maaien in de openbare ruimte. “Door de ontwikkeling van de SHED kunnen we op een flexibele manier robotmaaiers inzetten in openbare ruimtes zonder dat daar een vaste stroomaansluiting voor nodig is. De SHED fungeert als basisstation waar één of meerdere robotmaaiers hun batterij kunnen opladen. Het mooie van dit systeem is dat het volledig flexibel is waardoor een gemeente, golfbaan of groenaannemer voor een lange of korte periode een bepaald gebied automatisch kan laten maaien door een robotmaaier. Een investering voor het aanleggen van een stroompunt en/of het aanpassen van de infrastructuur is niet meer nodig. Net als de iMOW® robotmaaier is ook de SHED op afstand te monitoren en kan hij worden beveiligd door middel van Track & Trace. Tijdens de beurs in Biddinghuizen hebben zich al een aantal partijen in diverse sectoren gemeld om met de SHED in combinatie met iMOW® aan de slag te gaan. We stellen dus vast dat de behoefte aan een dergelijk product van goede kwaliteit groot is.”