Boomkwekerij Willaert: Uitgebreid en kwalitatief gamma

De volledige groensector bijstaan in het aanleveren van planten. Dat is wat bestuurders Rudy Vannevel en Els Willaert voor ogen hadden toen ze in het jaar 1999 de dagelijkse leiding overnamen van het familiebedrijf, opgericht door Noël Willaert. Hun voornaamste streefdoel is om te blijven groeien en continue vernieuwing voorop te stellen.


Visie

Door de jaren heen specialiseerde Willaert zich in een uitgebreid gamma aan tuinplanten van hoogstaande kwaliteit. Een proces waarbij exclusiviteit en oog voor nieuwe markttendensen steevast hoog in het vaandel worden gedragen.

Dit voortdurend streven naar innovatie heeft zijn vruchten afgeworpen. Vandaag mag Willaert immers beschouwd worden als één van Europa’s meest toonaangevende groothandels in de groene sector, uitgerust met een heuse Cash & Carry-afdeling. Een succesverhaal dat bovendien werkgelegenheid verschaft aan zo’n 100 medewerkers. De Cash & Carry afdeling biedt de mogelijkheid aan de klant om zelf planten te komen uitkiezen en onmiddellijk mee te nemen voor aanplant.

“We vermarkten alles wat groeit en bloeit in de tuin. Met ruim 30 jaar kennis en ervaring bieden we meer dan 5000 verschillende variëteiten aan. De hele tuinsector van dienst zijn, dat is onze drijfveer.”

Boomkwekerij Willaert Tuincetrum Tuinaanleg bomen groensector planten tuin groothandel cash & carry duurzaamheid klimaat beplanting CG Concept Jaarboek 2020

Logistiek gebruiksgemak

Dankzij een perfect uitgekiend logistiek proces, kan Willaert zijn verschillende activiteiten onderbrengen in een aantal sterke afdelingen: tuinaanleg, tuincentrum en Cash & Carry. Daarnaast maken ook openbare besturen een belangrijk deel uit van onze portefeuille.

Logistiek gebruiksgemak vertaalt zich naar…:

  • …een uitgebreide keuze van zo’n 3000 soorten, alles zorgvuldig alfabetisch gerangschikt, van vaste planten tot zwaardere bomen.
  • …een Cash & Carry-afdeling waar u met een elektrisch wagentje de 12 hectare grote site eenvoudig kan doorkruisen.
  • …evenementen zoals de Karrendagen, waar u terecht kan voor efficiënt stockbeheer. Op een paar uur tijd kan de klant een volledige keuze maken of een lot reserveren dat later wordt aangeleverd.
  • …de mogelijkheid om specialere plantensoorten die niet in stock zijn te zoeken voor de klant.

Vandaag en morgen

Toekomstgericht denken en duurzaamheid vormen uiterst belangrijke agendapunten voor Boomkwekerij Willaert. Zo slaagde Willaert er in 2010 in om het MPS-label te verkrijgen. Een onderscheiding in duurzaam ondernemen, waarbij de focus ligt op kwaliteitscontrole en efficiëntie naar klanten en leveranciers toe.

Oog voor toekomst, vergt ook aandacht voor uitbreiding. Momenteel beschikt Willaert over een site van 12 hectare in Roeselare. Daarnaast werd in februari 2009 een tweede afdeling geopend in Oudsbergen. Sinds oktober 2019 is het voor de klant mogelijk om via een intelligent systeem elke dag, 24/24 planten op te halen in het filiaal in Oudsbergen.

Naast deze handige service biedt boomkwekerij Willaert ook gratis advies aan naar haar klanten toe omtrent beplantingskeuze, beheer,…

Boomkwekerij Willaert Tuincetrum Tuinaanleg bomen groensector planten tuin groothandel cash & carry duurzaamheid klimaat beplanting CG Concept Jaarboek 2020

>> www.willaert.be