Any Green: Inspirerend groen voor elke werkplek

In België zijn ze amper met tien, de bedrijven die zorgen dat werken in alle omstandigheden in een aangename, gezonde en vooral inspirerende groene omgeving kan gebeuren. Toonaangevend bij dat handjevol bedrijven is Any Green uit Diegem.


Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan de groeninrichting en -aankleding van hun kantoor en bedrijfsruimten. Ze weten dat het gewaardeerd wordt door personeel en klanten én dat het rendeert. Een gezonde, creatieve en inspirerende omgeving gaat voor betere arbeidsprestaties en -resultaten, maar ook voor minder absenteïsme zo leren ondertussen tal van studies. Geen wonder dat biophyllic design steeds verder om zich heen grijpt en vooral nieuwe kantoorgebouwen mooi met groen worden aangekleed en ingericht.

Overal actief

Any Green kan op het vlak van biophyllic design en het organiseren, uitvoeren en onderhouden van indoor groenprojecten voor bedrijven, maar ook winkels en particuliere woningen, een rijk palmares voorleggen. 25 jaar opereren ze al succesvol op de markt met focus op grotere steden en bedrijfsparken over heel België. Benoit Pelleriaux, de zaakvoerder, is dan ook een expert terzake en ondertussen zelfs voorzitter van EILO, European interior landscape organisation, die vier nationale koepelverenigingen en een veelheid aan gespecialiseerde bedrijven groepeert van over heel Europa. Hij is dan ook perfect op de hoogte van elke evolutie op de markt, of het gaat over nieuwe visies, noden en mogelijkheden. Met het eigen Any Green gaat hij, samen met 20 medewerkers, voor een grote verscheidenheid aan realisaties en projecten. Sommige zijn eerder klein, andere extreem groot, de een met aankleding van aparte kantoorruimtes, een ander met landschapsbureaus, de inrichting van ruimtes gebruikt door één bedrijf maar even goed shared work spaces voor wie ook maar nood heeft aan een gezellige werkplek.

Any Green werkomgeving leefomgeving groen inspiratie werkplek gezond omgeving bedrijven groeninrichting aankleding kantoor design groenproject planten plantzuilen CG Concept Jaarboek 2020

Alles kan

Op plantengebruik staat geen rem. Any Green biedt ze aan in alle mogelijke vormen, karakters en maten, vanzelfsprekend geselecteerd op het aangepast zijn aan de omstandigheden van hun toekomstige groenplek, incluis beperkte hoeveelheid daglicht en dat als plant in pot of een combinatie van meerdere planten. Het bedrijf pakt echter evenzeer uit met groene muren en plantzuilen. De eerste worden erg vaak gebruikt als eyecatcher, maar combineren vanzelfsprekend ook alle andere positieve eigenschappen van groene planten, incluis geluidsabsorptie en dat zonder één vierkante meter kantooroppervlakte in te nemen.

Plantzuilen zijn nieuwkomers op de Belgische markt. Het zijn groene, levende zuilen met geïntegreerde en gestuurde irrigatie. Dat maakt ze uitermate geschikt om hogere ruimtes, van trappenhall tot atria, extra cachet te geven.

Studies bewijzen dat biophyllic design in een bedrijf of winkel, erg hoog geapprecieerd wordt door bezoekers en klanten. In winkels zouden klanten zelfs bereid zijn om tot 25 % meer te betalen voor een product. Groen rendeert dus tot en met en zet het bedrijf of onderneming extra op de kaart. Zeker als het groen dan ook nog eens nauw aansluit bij de filosofie en het karakter van het bedrijf en ook dat tot uiting brengt. Er komt bij Any Green dan ook geen voorstel op tafel of het is grondig voorbereid en uitgewerkt, incluis nazorg- en onderhoudsplan dat aangeboden wordt. Bedrijven die het wensen kunnen zelfs hun eigen logo of bedrijfsnaam vastgelegd zien in een levende plantenmuur of een moswand.

 

>> www.anygreen.be