Boom van het Jaar / Deadline verlengd tot 15 juli

Kent u een bijzondere boom? Een boom met een verhaal? Een boom met geschiedenis? Eentje die belangrijk is voor de omgeving en/of de maatschappij? De deadline voor de nominatie van de ‘Baillet Latour Boom van het Jaar’ is verlengd tot 15 juli 2018.

 


Iedereen mag een boom voordragen om Baillet Latour Boom van het Jaar 2018 te worden: individuen, scholen, gemeenten, verenigingen, … maar wanneer de indiener van de kandidatuur en de eigenaar van de boom verschillende personen zijn, is het vereist de goedkeuring van de eigenaar mee in te dienen om aan de wedstrijd te participeren.

Dat zijn niet per definitie de grootste, oudste of mooiste bomen, maar vooral de bomen met een verhaal. Dus ook het belang van de boom voor zijn omgeving en de maatschappij en zijn geschiedenis zijn belangrijk voor de beoordeling. Een vakjury beoordeelt de genomineerde bomen en stelt een shortlist op, daarna is het aan jou om je stem te laten horen.
In 2018 kunnen enkel bomen uit Vlaanderen en uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest genomineerd worden; in 2019 is het opnieuw de beurt aan bomen uit Wallonië en uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Uit alle genomineerden zal de jury 1 boom per provincie selecteren. De jury is niet op zoek naar de oudste, de grootste of de mooiste boom, maar zoekt vooral een boom met een verhaal. Nomineer hieronder de boom die volgens jou verdient om de boom van het jaar te worden.

Nomineer hier uw boom. Als uw boom wint, wordt hij in de watten gelegd, mag hij zich een jaar lang “Baillet Latour Boom van het Jaar” noemen en mag hij meedingen naar de titel ‘European Tree of the Year’.