BIJLEREN VANUIT UW KOT met Inverde

Inverde geeft momenteel geen opleidingen meer. Gelukkig kan je nog steeds bijleren over natuur-, groen- en bosbeheer via de online kanalen van Inverde. Je vindt er een schat aan informatie, helemaal gratis beschikbaar. Zo leer weer iets nieuws bij. Op jouw tempo en vanuit de veiligheid van je woonkamer

Tip 1 – Ecopedia


Op zowat al je vragen rond natuur-, groen- en bosbeheer vind je op Ecopedia een antwoord. En dat in de vorm van boeiende artikels, filmpjes, quizzen en how-to video’s. Zo kan je er onder meer terecht voor video’s over graslandbeheer. En ook over natuurstreefbeelden, exoten en veiligheid wordt een boompje opgezet: je ontdekt bijvoorbeeld alles over de Europese kettingzaagstandaarden.

Tip 2 – Soorten onder de loep

Wil jij je soortenkennis opfrissen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief soorten onder de loep. Want iedere week bekijken we een andere plantensoort. We kiezen zoveel mogelijk voor seizoensrelevante planten. En voor soorten die voorkomen in natuurstreefbeelden van over heel Vlaanderen. De nieuwsbrief bevat verschillende foto’s, tips om de soort te herkennen en extra weetjes. Zo krijg je de handvatten om verschillende sleutelsoorten te identificeren.

Tip 3 – Het Youtubekanaal van Inverde

ook op het YouTube-kanaal van Inverde vind je boeiende filmpjes en how-to video’s. Je kan er onder andere terecht voor een heldere kijk op een boomsoorteigen ecosysteem, hoe jij je woning vleermuisvriendelijk maakt of hoe je het motoronderhoud van een tractor verzorgt.

Tips 4 en 5 – Inverde op sociale media

Volg Inverde op Facebook en Instagram. Op die kanalen delen we weetjes en informatie die op dat moment het meest relevant en interessant zijn. Zo geven we je tips over tuingereedschap bij de start van de lente of hoe je de eikenprocessierups bestrijdt nog voor de plaag weer uitbreekt. Ook van zodra we weer opleidingen organiseren, vind je op onze sociale media een boeiende greep uit ons opleidingsaanbod.