Verborgen Groen: bezoek een lokale onbekende groenplek en win een prijs

BOS+ organiseert in deze corona-tijden elk weekend een Wedstrijd Verborgen Groen. Bezoek een groenplek in je buurt waar je nog nooit geweest bent, neem er een leuke foto en stuur hem naar ons door samen met het verhaal  over hoe je dit nieuwe plekje ontdekt hebt; hoe veel meter of stappen van je huis heb je deze plek gevonden?

 


Het is goed in deze tijden dat we voldoende naar buiten gaan, het groen opzoeken en bewegen. Maar als we allemaal naar die zelfde, populaire parken en bossen zullen gaan, dan ontstaat er een probleem. Ga daarom NIET naar de typische populaire, platgelopen recreatie-oorden en parken, maar zoek eens een onbekende groenplek in je buurt op.

BOS+ organiseert daarom elk weekend een Wedstrijd Verborgen Groen. Bezoek een groenplek in je buurt waar je nog nooit geweest bent, neem er een leuke foto en stuur hem naar ons door samen met het verhaal  over hoe je dit nieuwe plekje ontdekt hebt; hoe veel meter of stappen van je huis heb je deze plek gevonden?

Voor elke dag van het weekend trekken wij een gelukkige winnaar die een ecologisch pakket van een lokale handelaar wint.

Stuur je beeld en verhaal door via deze link

 

Hier nog even de coronarichtlijnen in bos- en natuurgebieden.

• Wandelen in het bos is gezond. Kom alleen wandelen, samen met je gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, of met ten hoogste één andere persoon van buiten je gezin, steeds dezelfde persoon. Vermijd absoluut verplaatsingen met grootouders of mensen uit de risicogroepen.
• Wandelen, lopen en fietsen zijn de toegelaten fysieke activiteiten om in beweging te blijven. Blijf niet urenlang hangen in bossen of natuurgebieden, maar zie het als een manier om een frisse neus te halen.
• Trek zo dicht mogelijk bij huis de natuur in! Verplaats je dus van thuis te voet of met de fiets. Jezelf met de wagen verplaatsen voor recreatie is niet toegelaten.
• Hou minimaal 1,5 meter afstand tegenover mensen die niet tot je gezin behoren. Als het zo druk is in het bos of natuurgebied dat je de afstandsregels niet strikt kunt naleven, doe je er best aan terug naar huis te keren en op een ander moment de natuur in te trekken.
• Eventuele speeltuigen, barbecuezones en bivakzones worden afgesloten en mogen niet gebruikt worden. Ook banken, (picknick)tafels en kijkhutten worden afgesloten in de grootste domeinen.

En natuurlijk gelden nog steeds ook de algemene richtlijnen:

• Blijf op de paden. Het broedseizoen breekt aan en onze dieren hebben hun rust nodig.
• Gelieve je niet te begeven in bossen en natuurgebieden die publiek niet toegankelijk zijn.
• We willen je er ook aan herinneren dat honden steeds aan de leiband moeten gehouden worden.
• Neem eventueel afval altijd gewoon mee naar huis.

De boswachters en natuurinspecteurs hebben de opdracht gekregen om de komende periode waarin de bijzondere coronamaatregelen gelden, strikt te handhaven en mensen aan te spreken die de richtlijnen niet opvolgen. Enkel als we allemaal samen de maatregelen strikt naleven, zullen we dit virus overwinnen. Vermijd daarom contact, mijd plaatsen waar veel volk samen is. Dat geldt ook in de natuur.

Je kan alle maatregelen nalezen op de website van het Agentschap Natuur en Bos.