BEST-select tuinaannemers presenteren Buzzy City voor meer groen in de stad

Met Buzzy City, de plantentoer van BEST-select, wil de  coöperatieve vereniging van 17  Vlaamse sierboomkwekerijbedrijven, in samenwerking met ILVO, pleiten voor meer groen – en meer biodiversiteit – in de stad. Want meer groen is onmisbaar voor het klimaat, de lucht, het water. Wist je trouwens dat je met de juiste, duurzame plantensoorten in je (stads)tuin zelf de biodiversiteit kan vergroten? En er een bonte bloeiende boel kan van maken?

Daarom springen de BEST-select tuinaannemers in mei op hun kruifiets, de Buzzy bike. Met Pinky Winky’s, Buddleja’s en Bee Golds gaan ze kleine braakliggende stukjes Roeselare, Lokeren of Kortrijk opfleuren. Maar ook met Bobo’s, Jacky’s Favorites en Cicero’s. Wat dat zijn? De beste keuze van hortensia’s, rozenstruiken en vlinderstruiken, die rijkelijk bloeien en groeien. Op hun route geven de tuinaannemers ook info, tips en tricks over de aanplanting en verzorging. Een maandje later brengen ze dan al fietsend de fleurige finishing touch aan.
Op zaterdag 12 juni in Roeselare, zaterdag 19 juni in Lokeren of zaterdag 26 juni in Kortrijk is het aan de Buzzy bees. Tijdens een workshop leer je van de BEST-select tuinaannemers hoe je de planten, bloemen en struiken in je eigen tuin kan planten en verzorgen – en mee kan bouwen aan een groene, biodiverse stad.


Buzzy City