Avelgem / Festival van het Landschap

Na eerdere edities in Tiegem en Sint-Denijs strijkt het Festival van het Landschap dit jaar neer in het West-Vlaamse Avelgem, van donderdag 17 tot en met zondag 20 juni. Het Festival is een ode aan ons landschap: we vieren de schoonheid ervan aan de hand van workshops, wandelingen, fietstochten, lezingen en tal van andere verrassende activiteiten, met de Avelgemse Scheldemeersen als rode draad.

 


Wat je mag verwachten? Fiets- of wandeltochten langs trage wegen die je nooit eerder gebruikte, lezingen of een doorlopende expo over het ontstaan, de geschiedenis, het gebruik en de toekomst van het landschap. Kinderen die zich spelenderwijs uitleven in het landschap, terwijl volwassenen wegdromen bij een film, een vleugje muziek of een luisterverhaal.

 

Het Festival van het Landschap is een initiatief van Intercommunale Leiedal, in samenwerking met de gemeente Avelgem, erfgoed zuidwest, Stadlandschap Leie en Schelde, Avansa en tal van lokale partners. Omdat het landschap centraal staat, organiseren we alle activiteiten bij voorkeur in open lucht, met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Bekijk hier het programma