Belgische tuin op Beijing International Horticultural exhibition

België zal in 2019 met een Belgische tuin deelnemen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling in de Chinese hoofdstad Beijing.

De wereldtuinbouwtentoonstelling gaat door van 29 april tot 7 oktober 2019. Naar verwachting zullen 16 miljoen bezoekers de expo bezoeken. Expo 2019 Beijing zal voor de eerste keer gehouden worden bij de Chinese muur. Moderne tuinbouw en traditionele Chinese cultuur zullen een perfecte mix van vormen van de verschillende culturen van over de hele wereld.
Het thema ‘Live green, live better’ is afgeleid van het concept van een ecologische beschaving waarin tuinbouw een taal is die de mens toelaat om te communiceren met de natuur. China wil met Expo 2019 Beijing groenontwikkeling, harmonie met de natuur, educatie en de invloed van de tuinbouw in ons leven extra in de verf te zetten.


Belgische tuin
De federale regering heeft eind 2017 ook het belang ingezien van deelname aan deze internationale wereldtuinbouwtentoonstelling. België zal een promotietuin aanleggen van 1.500m². Er werd een team aangesteld onder leiding van de commissaris-generaal verantwoordelijk voor internationale tentoonstellingen. Een Belgische delegatie heeft eind januari onder aanvoering van minister Denis Ducarme (landbouw) en de Belgische ambassadeur Marc Vinck de locatie al bezocht. Zeer binnenkort zal er overgegaan worden tot het aanstellen van een tuinarchitect. De Belgische tuin is gesitueerd naast de Nederlandse en in de buurt van Duitse tuin.

www.horti-expo2019.org