Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 27 juni vindt de vijfde Open Tuinendag Utrecht plaats, dit jaar met een Frans tintje. Zo’n veertig particuliere tuinen en pandhoven in de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste normaal niet openbaar toegankelijk zijn, openen eenmalig hun poorten voor het publiek.  Verborgen achter de muren van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Eenmaal per jaar krijgen belangstellenden de unieke gelegenheid om deze bijzondere plekken te bezoeken.
De Open Tuinendag is inmiddels een traditie die ieder jaar gemiddeld zo’n 1.500 bezoekers trekt. Naast particuliere tuinen zijn er ook binnentuinen van instellingen in de route opgenomen. Grote tuinen, kleine tuinen, hofjes en pandhoven van kerken en kloosters, tuinen met een sobere aanleg en tuinen met beelden en vijvers:  voor de liefhebber is er een rijk geschakeerd aanbod. De tuinen zijn stuk voor stuk uniek (zoals elke tuin dat hoort te zijn) en bieden vaak een onverwachtse kijk op de omringende bebouwing.

Met een knipoog naar de Tour, die een week later in Utrecht start, is de Open Tuinendag dit jaar omgedoopt tot  ‘Tour des Jardins Ouverts’.  Speciale aandacht is er voor tuinen met een Frans tintje.


Alle informatie op www.opentuinendagutrecht.nl