Flevoland / Bezoek zeven Land Art projecten op één dag [VIDEO]

Stichting Land Art Flevoland organiseert in 2018 elke laatste zondag van de maanden mei tot september dagtochten naar de locaties, waar landschapskunstwerken zijn te zien. U kunt zo alles leren over de monumentale kunststroming Land Art, de unieke collectie van Flevoland en over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze polder.

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Op Losse Schroeven (1969) in het Stedelijk Museum Amsterdam en Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland.


Het resultaat is een collectie van zeven landschapskunstwerken van wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra en Daniel Libeskind. En een situatie die uniek is in de wereld: zeven landschapskunstwerken die in één dag bezocht kunnen worden.

 

 

Deze verborgen schatten van Flevoland vormen samen een unieke situatie: nergens in de wereld ligt zo’n hoge concentratie landschapskunstwerken van internationaal gerenommeerde kunstenaars zo dicht bij elkaar.

Kaarten zijn verkrijgbaar via

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)