Belgisch GreenMood wint EILO Artificial Green Award

Het Belgische GreenMood heeft de eerste prijs gewonnen op de tweejaarlijkse Best Project Competition van de European Interior Landscaping Organization EILO.

 


Elke twee jaar organiseert EILO – de European Interior Landscaping Organization – haar Best Project Competition. Met deze wedstrijd wil EILO aandacht voor interieurbeplanting genereren bij het grote publiek door de creativiteit, het innovatiepotentieel en het vakmanschap van de interieurbeplantingssector te vieren.

Voor de editie 2021 werden 52 projecten ingediend, van vrijstaand groen tot grote groene muren en stedelijke indoor parken.

In de categorie ‘Artificeel Groen’ ging de eerste prijs naar het Belgische GreenMood voor de groene aankleding van het gastronomische restaurant Les Jardins d’ Épicure in Parijs onder een enorm glazen dak, in wat vroeger het kasteelzwembad was. Het prachtige uitzicht op de omliggende tuinen werd naar binnen getrokken door middel van een enorm groendak en enkele geconserveerde groene muren.

 

Ook de tweede prijs voor het Nederlandse Mekelenkamp I Plantenman heeft met België te maken: het gaat namelijk om een installatie in het Quartier Blue in Hasselt. In de imitatie dakramen op de parkeerplaats werden kunstplanten geplaatst. Een frisse mix van planten laat elke bezoeker denken dat ze echt zijn. Ook de sprinklerinstallatie is verwerkt in de dakramen. De planten worden er zorgvuldig omheen bevestigd.

Bekijk hier alle projecten.