Rasion 2, Een nieuwe generatie elektrische grasmaaiers

De Franse groep PELLENC, expert op het gebied van accugereedschap voor het onderhoud van groenvoorzieningen en stedelijke omgevingen, heeft zijn assortiment grasmaaiers voor professioneel gebruik verder ontwikkeld. Recent presenteerde de groep de twee nieuwe elektrische modellen Rasion 2 Easy en Rasion 2 Smart.

Met Rasion 2 Easy en Rasion 2 Smart kan op elk uur van de dag in gevoelige gebieden worden gewerkt, dankzij de geringe geluids- en reukhinder. De nieuwe Brushless achterwielmotor met directe aandrijving zorgen er voor dat zij geruislozer werken. Dit voordeel draagt ook bij aan de ergonomie voor een groter gebruikscomfort. Deze lichte, zelfrijdende grasmaaiers wegen minder dan 30 kg en hebben een zeer geringe trillingswaarde van 0.7 m/s2 en een enkelvoudig voorwiel voor een grotere stabiliteit.


Deze apparaten hebben talloze instellingsmogelijkheden zodat de werkzaamheden nauwkeurig op elk terrein kunnen worden afgestemd. De gebruikers kunnen het gewenste maairesultaat instellen en aanpassen op een elektronisch dashboard. Een regelmatig maairesultaat wordt verkrijgen, dankzij de dunne messen van hoogwaardig staal met een hoge elastische grenswaarde en de dubbele tegengesteld draaiende messen. De grasmaaiers zijn uitgerust met het Zero Turn systeem en met hun gekartelde antislipwielen om nauwkeurig te kunnen manoeuvreren. Het systeem voor automatische ontstopping maakt het mogelijk om zonder onderbreking te maaien. De tegengestelde draairichting van de messen, zorgt dat grasophopingen in de behuizing weggewerkt worden zonder het werk te onderbreken.

Dankzij de nieuwe IMS-printplaat (Insulated Metal Substract) die voortkomt uit de LED-technologie, zijn de Rasion 2 Easy en de Rasion 2 Smart geschikt om bij intensieve maaiwerkzaamheden vermogenspieken op te vangen. De PELLENC lithium-ion accu’s maken een optimale gebruiksduur van enkele uren mogelijk.

pellenc.com