OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amazone Profihopper 1500 Smartline: tot anderhalf hectare per uur maaien

Van maaien en mulchen tot blad ruimen of verticuteren, de Amazone Profihopper 1500 kan het allemaal. De frontmaaier met klepelmaaidek heeft een werkbreedte van 1,5 meter en een 45 pk sterke motor.

De Profihopper 1500 is uitgerust met een Yanmar dieselmotor die Stage 5 Ready is. De machine heeft een intelligente vierwielaandrijving, die automatisch inschakelt wanneer de voorwielen slippen. De maximale rijsnelheid bedraagt 20 km/u, maaien kan aan maximaal 10 km/u. De aandrijving van de wielen gebeurt hydrostatisch. Door de compacte bouw blijft er geen ongemaaid stuk liggen bij korte bochten.


Het klepelmaaidek is voorzien van 88 (44 paar) vleugelklepels die kunnen gewisseld worden voor 44 verticuteermesjes. De hoogte-instelling gebeurt centraal en traploos. De maaier heeft een werkbreedte van 1,5 meter. Het opvangen van maaisel, bladeren of mos en grasvilt gebeurt centraal door middel van vijzels die het opgevangen materiaal eveneens verdichten. Hierdoor kan in de 1100 liter grote opvangbak evenveel als in een standaard 1600 liter grote bak. Lossen kan tot maximaal 2,5 meter hoogte.