STIHL BGA 300 accubladblazer voor professionals [VIDEO]

De STIHL BGA 300 accubladblazer voor professionals is de eerste ruggedragen bladblazer in het accu-assortiment van STIHL. Dankzij het innovatieve Silencer System is hij opvallend stil.

Met zijn blaaskracht van 25 Newton haalt deze professionele machine een opvallend hoge luchtsnelheid van 87 m/s. Hiermee kan je zelfs natte en zware herfstbladeren effectief en snel verwijderen.


Voor optimaal energiebeheer kan de gebruiker de blaaskracht snel en eenvoudig via de vier voorgedefinieerde prestatieniveaus aanpassen. Bovendien is de blaaspijp van de BGA 300 met een traploze snelverstelling uitgerust: zo kan die in een handomdraai ingekort worden, bijvoorbeeld in kleine, krappe plaatsen. Daarna kan die net zo snel en eenvoudig weer verlengd worden om in alle omstandigheden comfortabel en efficiënt te werken.

Door het ergonomische draagsysteem met heupgordel en doordat het zwaartepunt van de ruggedragen accu dicht bij het lichaam ligt, wordt het gewicht optimaal verdeeld. Minder belastend dus voor de gebruiker, waardoor die de bladblazer langer, tot zelfs de hele dag kan inzetten. De positie van de handgreep is eenvoudig aanpasbaar voor verschillende gebruikers via een snelsluiting. Bij langdurig gebruik is de vergrendelingsfunctie van de gashendel een praktische en comfortabele troef.

Bovendien is de BGA 300 de stilste machine van zijn prestatieklasse. Dat is te danken aan het STIHL Silencer System. Die innovatieve technologie verlaagt het geluidsvolume tot maximum 93 decibel en elimineert storende frequenties en geluidspieken. Met als gevolg een aangenamer geluid voor omwonenden en voorbijgangers. Het systeem vermindert geluidsemissies rond de machine in een cirkel van 360°, waardoor landschapstuiniers of gemeentelijke reinigingsbedrijven ook in geluidsgevoelige omgevingen bladeren, snoeisel en afval bijeen kunnen blazen om zo de grond efficiënt en comfortabel schoon te kunnen maken.

Accumodulesysteem voor professionals

De BGA 300 haalt zijn energie uit een van de robuuste, ruggedragen 36V lithium-ion-accu’s van het STIHL AP accusysteem. Voor de volledige blaaskracht van de professionele bladblazer wordt de performante accu AR 3000 L aanbevolen. Die wordt met een handgreep vastgeklikt op de rugplaat van het draagsysteem en is goed voor gebruikstijden tot 2,5 uur. Gebruikers die liever minder gewicht dragen, kiezen voor de lichtere accu AR 2000 L. Het STIHL AP accusysteem is bedoeld voor professionele gebruikers en voor werken onder moeilijke omstandigheden. Deze machines draaien hun spreekwoordelijke hand niet om voor regen of vocht. Behalve de nieuwe BGA 300 zijn er in dit accusysteem meer dan 30 machines beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen. De accu’s hebben een uiteenlopende energie-inhoud en diverse laders.

De STIHL BGA 300 is gemakkelijk te integreren met de STIHL Smart Connector 2 A van de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Daardoor kunnen professionele gebruikers hun machinepark digitaal beheren en krijgen ze een gedetailleerd overzicht van alle machinegegevens, zoals looptijd en leeftijd of over geplande onderhoudsmomenten en de onderhoudsgeschiedenis.

Bron: Stihl