20 procent meer bezoekers voor Plantentuin Meise

Het afgelopen jaar 2018 was een toeristisch topjaar voor Plantentuin Meise. In totaal mocht men er 176 461 bezoekers ontvangen, dat is een stijging met bijna 20% ten opzichte van 2017 en een verdubbeling ten opzichte van 2012.

 


De vernieuwde serres van het Plantenpaleis die ruim een jaar geleden opengingen en het Verwonder-Je-Voeten-Pad dat in augustus werd ingehuldigd werden erg gesmaakt. Ook de familievriendelijke events bij het begin van elk seizoen, de Floridylles, wisten heel wat mensen te mobiliseren. Het goede weer van 2018 was eveneens een meevaller, al valt er ook bij regenweer heel wat te ontdekken in de Plantentuin, want in het Plantenpaleis is het altijd zomer.

2019 is trouwens fantastisch gestart: het lichtfestival WinterFloridylle was in een mum van tijd uitverkocht. Maar er wordt niet stilgezeten: in april 2019 zal het HOUTlab geopend worden, een interactief houtmuseum (uniek in de wereld) waarin de bezoeker kennis kan maken met de diversiteit en veelzijdigheid van dit ecologisch plantenmateriaal.

In juni 2019 wordt de rozentuin geopend met meer dan honderd soorten wilde en gecultiveerde rozen. Ondertussen zal ook gestart worden met de bouw van de nieuwe ingangsgebouwen en een nieuw serrecomplex, waarvan de opening voorzien is respectievelijk voorjaar 2020 en zomer 2021. Er worden in 2019 ook twee nieuwe tuinen aangelegd: de culinaire belevingstuin en de welkomsttuin. Beide zullen in 2020 worden geopend.

www.plantentuinmeise.be