Hydrangea Bobo valt in de prijzen

Hydrangea paniculata ‘Bobo’ van BEST-Select is door de PHS (Pennsylvania Horticultural Society) bekroond met een gouden medaille in het kader van het ‘Gold Medal Plant program’. Zeven uitzonderlijke plantensoorten werden dit jaar bekroond. De winnaars zijn voor tuiniers heel interessant door hun lange bloeiperiode en hun winterhardheid.

Deze pluimhortensia of dwergpluimhortensia is met z’n 60 à 70 cm de perfecte cultivar voor terrassen of iets kleinere tuinen. Z’n meest bijzondere eigenschappen? De vroege bloei – van juni tot september – en de zeer weelderige bloeiperiode, met in juni een wolk van schitterende witgroene kegelvormige bloempluimen die in het najaar zachtroze kleuren. De Hydrangea Bobo houdt van een plekje in de halfvolle of volle zon, is goed bestand tegen wind en is bijzonder winterhard. Kortom: een compacte vroegbloeier met een overdadige bloei.


De Hydrangea paniculata ‘Bobo’ is een nieuwe pluimhortensia die door BEST-Select op de markt wordt gebracht. De plant werd op de proefvelden van het ILVO voor het eerst opgemerkt in 2005.