12 bijenvriendelijke rozen ‘van bij ons’

ILVO/BEST-select, Viva International en Lens Roses selecteerden 12 rozen die bijzonder interessant zijn voor een bijenvriendelijke tuin. Deze rozen wonnen diverse prijzen en nominaties in nationale en internationale rozenwedstrijden.

Rozen zijn interessante bijenplanten omdat ze meerdere keren tussen mei/juni en september bloeien. Bijen vinden in de rozen geen nectar om honing te maken, maar wel pollen dat zeer belangrijk is als voedingsbron voor bijen. Kies voor rozen met een open bloem, zodat de bijen en bestuivers makkelijk stuifmeel kunnen verzamelen.


De initiatiefnemers ILVO/BEST-select, Viva International en Lens Roses zetten elk 4 rozen uit hun assortiment in de kijker. Van compacte bodembedekker en patioroos tot klimmende struikroos, van champagne- tot meerkleurige bloem en van grote alleenstaande bloemen tot honderd kleine bloemen in piramidevormige trossen: de variatie in deze kleine selectie bijenvriendelijke rozen is al enorm. De keuze voor wie een bijenvriendelijke tuin wil, is groot.

Download hier de Infofiche ‘Wat je moet weten over bijenvriendelijke rozen’ met een beschrijving van de 12 bijenvriendelijke rozen.